View Single Post
Staro 07.01.2008., 01:38   #5
Juan
Premium

Juan's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor Mad_Duke Pregled postova
Iz mog iskustva 85% ljudi koji imaju neku liniju doma obicno imaju neke glomazne zvucnike velike kao linija sama, linija ima 2-3 CDa na izmjenjivacu koji vise ne zeli citati nista osim par CDa zbog prasine i mora na ciscenje a zvuk je koma. Obicno su to linije koje su dobili za rodjendane od staraca davno prije, a to je vrlo cesto bila neka full jeftina linija. (sony anyone ? )

Od takvih linija danasnji mid-range comp. zvucnici su skoro u pravilu uvijek bolji.
Ali, posto jos nisi dao nikakve informacije o svojoj Philipsovoj liniji, stvarno ne mogu nista objektivno predlagati. Ovo je vise da vidim dal cu potvrditi svoju teoriju

A dje baš nađe 85% kao omjer...no dobro, i ja sam trenutno 85% u akoholiziranom stanju jer sam popio 15ak malih pančića (0,25dcl) i uspješno se dovezao doma samo nisam uspio nanišanit garažu pa sam ostavio auto na ulici...al je, toliko negdje ih ima sony ili aiwa liniju.
Ne mogu reći da nisi u pravu.

Nadalje, poredba philips linije stare preko nekoliko godina i z-2300 nema baš smisla.
z2300 pikaju na glasnoću, želju da budu "veliki", svestrani, ali su opet samo plastični pc zvučnici. Za zahtjevnije uho djeluju uniformno, jednolično, poput jednog većeg zvučnika, no opet, ako ih primarmo gledamo kao ono što uistinu jesu, obični pc monitor zvučnici, nisu ni najmanje loši. Nisu za slušanje izdaleka, nego za slušanje sa stolca pred monitorom gdje su od slušatelja udaljeni 50-80cm. Snage ne nedostaje, bass se može regulirati dodatnim potenciometrom, imaju dovoljno jak "boom" za igranje.
Premda sam nakon z2300 kupio z5500 kojeg sam se isto ubrzo riješio, nekako sam najzadovoljniji sadašnjim creative gigaworksima t20, najobičnijim 2.0 sustavom, samo iz razloga što su meni najbolja solucija za ozvučenje pred računalom, pokoja igra i mp3ca, te saslušavanje glazbe koju mislim prepržit na CD.
No, koliko god iznosio svoje mišljenje, možda je ipak najbolje da se određeni sustav posluša, ako ne kod poznanika, barem u trgovini, da se upoznaju neke osnovne mogućnosti sustava, pa da se odluči da li je to dovoljno dostojno zamjeni ili nije.
Juan je offline   Reply With Quote