Citiraj:
Autor Fleks
ja vise nikome, ali nikome ne radim to mukte. Radje doma visim i pisem tu gluposti po forumu i selim se po kavama, nego da nekoga ucim radit na kompu/slazem mu masinu. Nema sanse. na pitanje dal mogu -> odgovor je neznam i gotovo.
Ko plati ima me kolko treba, ko ne plati -> neznam.
Ljudi ne shvacaju da to zahtjeva trud i vrijeme, a bogami i talent. Nevidim da jedan modric rasipa svoj talent, a bogami nije pametniji od mene. To sto ima u nogama i naplacuje, neznaci da je necu naplacivati sto imam u glavi.
Meni moj mehanicar nece zamjeniti zarulju mukte, a to traje 10minuta, a ne da bi ja nekomo cijelo popodne provodio za nula kuna. No fakin way. Ima 5 ljudi kojima to napravim. To su ljudi koji su mi pravi prijatelji i koji bi za mene u 3 ujutro sjeli u auto i isli po mene u split da treba. Ostali - snađite se sami.
|
Potpisujem
Ja sam isto tako od malih nogu bija glavni "kompjuteraš" u razredu i samo san iša od čovika do čovika i radija za ništa. A ti poslovi su bili od "nauči me kako krekirat" do stavi mi windowse i ova 53 programa.
Jednom mi je to prikipjelo i to ne tak odavno kad sam na jednog momka izgubio 6 sati s tim da san se diga u 7 ujutro, radija gladan i žedan te trošija svoju benzinu za doć i otić i to u periodu života kad san ima 101 važniji problem od tuđeg kompa. Onda me on toliko razočara jednom gestom da san nakon toga reka
Ne i amen. Ne, osim za onih kako Fleks kaže 5 ljudi koji bi meni napravili isto.
Nedavno san iša jednoj ženi sastavit komp. Trebalo je sastavit komp, odnosno kućište (koje je došlo sastavljeno) spojit sa periferijom. Te na to sve skupa stavit Windowse i 10-ak programa, te u par crta (15-ak minuta) objasnit šta i kako.
Stavija san cijenu od 600 kn bez imalo srama ili nelagode ili neznam čega sve već ne. I to je bila moja prva i zadnja ponuda. Žena je prihvatila i dobila je (kvalitetno) obavljen posao.
Ja san ovaj put potrošio svojih 5 sati, potrošio svoje gorivo,... ali sam i zaradio 600 kn.
Samo da dodam da je zahtjevano od mene da sastavin i samo kućište, tj komponente u njemu, tražio bi minimalno 1000 kn. Pa ako oćeš plati, ako nećeš, ne trebaš