Citiraj:
Originally posted by ßellerophon
hmm.... tako mi je drago da vidim da se kuzis u ovo spasit ces me... -pazi do danas nisam imao dvd-rw ali mi ga je donio prijatelj iz zg iman vremena do cetvrtka da prebacim 5 miniDV kazetica od 60minuta na DVD-ove... koliko mi treba vremena za cili postupak? i koji format da koristim? DV? ili Mpeg high? custom?
jos nisam do sad nikad pravio DVD ali sam radio ostale formate
|
Ovako...do cetvrtka mozes snimiti trilogiju Gospodara Prstenova i Ratova Zvijezda...dakle...nemoj samo fantazirati i to ce biti to...koliko imas prostora na disku ?? ako imas puno (iznad 120 Gb) svakako DV a ako nemas toliko MPEG2 ili odmah peri .vob za DVD(moj savjet i najbolje rjesenje,kako po kvaliteti tako i po brzini).nemoj ti nista dirati custom jer budes zeznuo sve!
uzmi preset za napraviti DVD u full kvaliteti i to je to.pikni miniDV pusti nek ide i samo peri...snima se u realnom vremenu,pa koliko imas miniDV kaseta,toliko ce ti i trebati vremena...
SAVJET : prije glavnog snimanja obavezno snimi nekoliko sekvenci filma sa razlicitim podesavanjima zvuka od bar 10-ak sekundi filma sa najglasnijim zvukom da se uvjeris DA JE ZVUK PODESEN !!
Svakako pripazi na glasnocu zvuka jer VU metri na programu nisu nikako istovjetni zvuku koji unosis u fajl !! seljacki receno : VU metri u svakom DVD programu lazu !!