Citiraj:
Autor Juan
Ti si napravio posao, on je dobi uslugu, i veliš da je zadovoljan.
Sad, što se tiče cijene te usluge, postavi se u njegovu poziciju.
Naplatio ti 100Kn ili 1000Kn, on se više neće osjećati dužnim, jer ti je platio cijenu koju si tražio.
S druge strane, sa manjim iznosom, ti ćeš se osjećati bezvrijedno.
A za potencijalnu konkurenciju koju činiš svom šefu se nemaš što brinuti, jer se radi o poslu u fušu, nema poreza, nema računa...pa se samo raspitaj koliko bi to sve koštalo preko tvoje firme koja mu ne bi bila na raspolaganju nakon obavljena posla bez dodatnih naknada.
O cijeni rada po satu neću previše raspravljati jer i sam radim u srednjoj stručnoj spremi iako imam i višu školu a zaradim više nego neki moji kolege koji imaju i veće titule i veću odgovornost na poslu. Sve se svodi na to kako se u životu snađeš, tj s koliko si masti premazan. Škola te možda čini autoritetom, no bez snalažljivosti i poneke vezice ti ne može pomoći niti titula genijalca.
|
potpisujem
imao sam sličnih, ako ne i istih problema kao i kolege ovdje,
raz***eš se po cijeli dan kupujući za nekog komponente, spajajući, instalirajući programe i onda kad posao bude gotov mi nekako žao ljudima naplatit.
No, nakon nekoliko situacija gdje sam imao i pozive u ponoć da se nešto neće instalira (jer san papak bio besplatan, pa su mogli srat po meni kad ih volja), puka san, pa san odreda počeo naplaćivati sve usluge, a tu mogu reći da sam napravija pametan potez, ne zbog love, nego zbog ekipe koja pazi zbog čega me zove doma, jel se miš iskopča, il je kompjuter isključen iz struje, pa je "nešto crklo" i sličnih stvari.