View Single Post
Staro 05.01.2008., 16:15   #1
matman
Premium

Datum registracije: Nov 2007
da li mi je napajanje neispravno

Pozdrav svima, već oko dva tjedna imam doma novo napajanje i evo tek danas sam ga prvi put probal upalit. (Malo sam gubil vreme oko novog kućišta, a i lijeni dani su

Uglavnom napajanje je http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prika...&Sifra=7710009

Problem 1. na mom računalu: upali se, ventovi (svi) se zavrte i ugase, komp ne radi, a kontrolna lampica na matičnoj i dalje svijetli.

Spajano tako da 24pin na napajanju sjedne na 20pin na matičnoj tako da ona dodatna 4 (koja nisu odvojiva) nisu priključena. + u svim mogućim kombinacijama sva 3 hdd-a, floppy i obje optike su spajane ili ne spajane na napajanje.

Problem 2. kod frenda: Ista stvar s tim da nema kontrolnu lampicu, ali mu se ne pali lcd naprijed na kućištu. Znači isto se upali i nakon par sekundi ugasi. Također ne dođe do beepa matične (odnosno BIOS-a).

Spajano tako da 24pin na matičnoj spojen na 24 pin na napajanju. ALI on IMA i dodatni 4pin na matičnoj ODVOJEN od ovog 24pina i piše gore atx12v ali ja to nemam na napajanju pa to nismo spajali. I jedan "molex" kod procesora kojeg jesmo spojili.

Problem treći kod drugog frenda: isto ko na mom kompu.

Spajano tako da 24pin na napajanju sjedne na 20pin na matičnoj tako da ona dodatna 4 (koja nisu odvojiva) nisu priključena.. ALI i on IMA i dodatni 4pin na matičnoj ODVOJEN od ovog 24pina i piše gore atx12v ali ja to nemam na napajanju pa to nismo spajali.

Što krivo radim
matman je offline   Reply With Quote