View Single Post
Staro 05.01.2008., 12:31   #9
Swarm dude
Premium moderator

Swarm dude's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor Gabre Pregled postova
ja da krenem radit tako nešto bi vjerojatno još gore napravio...
nisam nikad ništa slično radio, kamolilemio po pCB-u, ali sam spretan (valjda) s rukama, pa vjerujem da bih se snašaoo

da li imaš popis stvari koje si kupovao u chipoteci, da si odem kupiti...
Ma snašao bi se, bitno je samo imati mirne ruke, strpljenja i koncentraciju dok se to radi.
U gugl ukucaš "soldering guide" ili "how to solder" i malo proučiš ponuđene tutoriale, tako sam se ja obrazovao za lemljenje Nažalost, ne mogu naći onog po kojem sam ja učio. Samo se sjećam da je netko na Xtreme Systemsu to imao u sigu, a kako se zove ili djelić naziva ne znam
U Chipoteci kupiš lemilicu od 40W sa tankim tj. šiljastim vrhom (i najjeftinija će ti poslužiti za početak), stalak za nju i tinol. A za pojačalo kupiš djelove koji pišu na onom linku, pod "Part Lists And Suggestions". Ispišeš si djelove na papirić i kreneš u kupovinu
Jedina razlika je u tome što u Chipoteci nemaju Burr-Brown OPA132 dual op-amp (umjesto toga uzmi Toshibu ili neko drugo, ali kažem, ne znam je li razlog zašto to pojačalo ne radi kako želim zbog karakteristika tog dual op-ampa ili...) niti onakvu tiskanu pločicu kakvu čovjek preporuča, ali uzmeš kao i ja, ovu sa rupicama

CPU: AMD Opteron 3365 cooled by LC-CC-120
MBO: MSI 760GM-E51 FX
RAM: 4 x 8 GB G.Skill Ripjaws DDR3 PC-12800
VGA: Nvidia Quadro K600
SSD: Crucial BX500 1TB
HDD: Seagate Barracuda Guardian 2 TB
PSU: Silverstone Strider Essential 600W
Swarm dude je offline   Reply With Quote