Citiraj:
Autor vjekson
Hočeš reči da dobiješ zvuk preko DVI-a,nemoguće... 
|
Uopće nije ne moguće, samo ne znam kako je u stvarnosti, nije mi se dalo guglati. Za dobiti sliku na lcd-u ti ne trebaju svi pinovi koje pruža dual link dvi-i (koji btw ima 29 pinova!!! i može prebaciti i digitalni i analogni signal od jednom).
Tako da ne vidim razloga da se pinovi neiskorišteni za slanje slike ne iskoriste za slanje zvuka. U tom slučaju dvi2hdmi konektor bi samo "prešaltao" sve kak spada.
edit: Moja grafička to može bez problema, internet je pun informacija, evo ti jedan kratki copy-paste:
Citiraj:
The ATI Radeon™ HD 3800 Series GPU further enhances the HD entertainment experience by making it easy to make the connection to a big- screen or home theater system. With built-in 5.1 surround audio (AC3) pass-through capabilities, the new GPUs and graphics cards support a single HDMI connection direct to a compatible TV or receiver. This single cable carries both the HD video and 5.1 surround audio for a clean, high definition connection. Some graphics cards will have an HDMI connector built in, while others will use a special ATI Radeon DVI-I to HDMI adapter. These options mean greater choice and flexibility for consumers when connecting to PC monitors or home theaters for maximum enjoyment of full HD 1080p content.
|