View Single Post
Staro 04.01.2008., 23:29   #21
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor yedwy Pregled postova
Pa ok ti okazuje DDR2 ima takav /5 djeljitelj, makar je to u biti /10 ali s obzirom da je to marketing i ovo je 2xDDR onda je ovo /5 dakle ako ti je proc na 2000MHz imaš kroz 10 a ako je sa CnQ spušten na 1000 onda je /5 i ram uvjek radi na 200 tj DDR2 800, bar po ovome kaj ja vidim na tom sshotu ako ti na OCu ne radi kako treba velim postoji šansa da je to radi blesiranja kod OCa...
Citiraj:
Autor yedwy Pregled postova
Skužio sam da ti na ovom sshotu nije klokano , nego velim generalno da ako su ti bile čudne frekve kadd si klokao da je možda to problem, jer ovdje ti ram radi kako treba na 200 tj DDR2 800 pa ne vidm problem, osim ako bi trebao raditi na više od toga tj ako je DDR1066 ili nešto i da je tako podešeno u biosu?
@ yedwy

Na onom njegovom SS-u, brzina memorije je 200Mhz, odnosno gledajući Double data rate način rada - 400Mhz. I to je točno, bez obzira što nije dirao djelitelj memorije (DDR2 800).

Kod AM2, frekvencija memorije direktno je povezana sa množiteljem procesora (i na ostale stvari, poput djelitelja memorije, HTT-a etc.). A to se može lijepo vidjeti kada su množitelji neparni ili polovični. Množitelj utječe na divisor memorije koji je kod AM2 potpuno zmrdan...
Vuco je offline   Reply With Quote