View Single Post
Staro 13.03.2004., 11:28   #53
tin.
Premium

tin.'s Avatar

Datum registracije: Dec 2003
Citiraj:
Originally posted by ßellerophon
tin... evo isprobao sam pinnacle 8 i firewire
ok rezolucija je veca... ali koji vrag su one horizontalne linije koje se javljaju u snimci???
pokusao sam prebacit i na DV kvaliteti i Mpeg DVD i mpeg custom
i svaki put mi je dosla skoro ista slika sa tim crtama koje su najvidljivije kad se osoba mice pa na njenom obrisu...
? sta tu ne valja? nesto u codiranju?
SUPER !! sve ti stima !! sve je u redu.te crte ti se pojavljuju zbog samog monitora.naime,konfiguracija monitora i prikaz slike na istom se razlikuju od standardnog televizora...budi bez brige.sad si napravi menije i poglavlja i ne brini za te linije.prenesi svoj film dolje u traku "timeline" i odaberi "thurmbnail view".lijevim klikom na mis oznaci film i onda otvori "timeline view".desnim klikom na film otvoriti ce ti se meni i odaberi "create chapter". na svakom mjestu na filmu program ti bude napravio poglavlje...mozes ih staviti kolko zelis...na lijevoj strani "timelinea" imas ikonu s kamericom i pise "create menu"...program ce ti ponuditi da ti sam napravi menije i linkove izmedju njih...pise ti "automaticly generate menus,links and chapters..."Odaberi i to,pa nek se on sam s tim bori.kad zavrsi malo dotjeraj menije,stavi svoje titlove,pritisni OK i otvori karticu MAKE DISC. OPREZ ! NEMOJ ODMAH SVE SNIMATI NA DVD makar ti program to nudi.Naime,problem je u tome sto Pinnacle jos nije usavrsio svoj burn engine,a koliko znam na tome jos uvijek rade,jer XP ima upravo s tim problema.Na mom drugom MAC-u G-4 radi savrseno,pa se vjerojatno radi na kompatibilnosti s XP-om.Dakle,odaberi "create ISO image" a i preporucam da odaberes "create VOB files",pa si onda poslije u nekom omiljenom programu samo presnimis na DVD.Nemoj se brinuti o duzini filma i velicini fajla.Ako si presao preko 4 Gb, poslije mozes lako svoj film malo "spresati" s DVDShrinkom.poslat cu ti svoju doradjenu verziju DVDShrinka jer sam s starim imao problema bas zbog Pinnacle-a.DVDShrink u dostupnoj internet verziji nema mogucnosti "citanja" tj. parsing generatora prve sekvence .ifo fajla bla,bla,bla...nema veze...napravi si folder na particiji i u taj folder smjesti svoj .vob film.poslije OBAVEZNO otvori film s nekim DVD plejerom kako bi ga tvoj linijski DVD plejer mogao prepoznati jer su,dok ne otvoris film s nekim DVD plejerom, .vob fajlovi jos uvijek "sirovi"...

tin. je offline   Reply With Quote