ja vise nikome, ali nikome ne radim to mukte. Radje doma visim i pisem tu gluposti po forumu i selim se po kavama, nego da nekoga ucim radit na kompu/slazem mu masinu. Nema sanse. na pitanje dal mogu -> odgovor je neznam i gotovo.
Ko plati ima me kolko treba, ko ne plati -> neznam.
Ljudi ne shvacaju da to zahtjeva trud i vrijeme, a bogami i talent. Nevidim da jedan modric rasipa svoj talent, a bogami nije pametniji od mene. To sto ima u nogama i naplacuje, neznaci da je necu naplacivati sto imam u glavi.
Meni moj mehanicar nece zamjeniti zarulju mukte, a to traje 10minuta, a ne da bi ja nekomo cijelo popodne provodio za nula kuna. No fakin way. Ima 5 ljudi kojima to napravim. To su ljudi koji su mi pravi prijatelji i koji bi za mene u 3 ujutro sjeli u auto i isli po mene u split da treba. Ostali - snađite se sami.
Nazalost i dalje postoje ljudi koji jos nisu shvatili da imaju znanje, ali ga neznaju naplatiti. Oni nam malo kvare posao, al boze moj. Doci cemo i mi jedanom na razinu automehanicara da nam curice ostavljaju grudnjak za izmjenu auspuha, pardon windowsa.
Ja gledam u svog mehanicara ko u Boga. Isto tako ocu da i u mene gledaju kad slazem windowse. Cisto sumnjam da je za zamjenu akumulatora potrebno vise znanja nego za upotrebu driver cleanera.
Kolega guls je tipican primjer podcjenjivanja koje mene iritira kronicno i do boli. u hrvatskoj mozda ima 10 000 ljudi koji zanju sloziti komp od nule da radi. I onda jedan takav stručko radi za 10kn sat. Pa 20kn zaradim ako ljepim etikete u badelu. To kako su kod nas informaticari podcjenjeni je nesto prestrasno. Ljudi rade za 2500kn i to krvavo rade. decko u haku radi za 8000+ kn. Povicite paralelu sami. 8000kn je losa plača za cijenu zivota kod nas, al brate sto je onda 2500kn? To nije ni crkavica. To je sramota.
i dalje i dalje se nitko ne buni, svi sute i sve da prostite boli ona stvar. Rade za crkavicu i sute... Ma da nebi... Necu se boriti za tudje probleme imam dosta svojih, al da bi sutio, nebi...
P.S. imam takvu inspiraciju da napravim blog