Ako je stanje takvo kako kažeš onda bi svakako pomoglo da povućeš nove kablove. Ne mislim pritom da ideš rušiti i bušiti zidove već samo da jedan novi kabel sprovedeš od splitera do modema.
Šta bi bilo dobro, da nađeš u kući mejsto gdje ti je došla parica sa mreže. Kod mene je recimo na tavanu postavljena ona mala "razvodna kutija" i odtale mi idu žice po kući. Dakle pokušaj staviti spliter što bliže tom početku, i onda vući samo taj jedan kabel, novi, do sobe gdje ti je modem...ako je moguće. (drugi kabel ne moraš vući jer već je sproveden, ne) Mogu se kladiti da bi to već rješilo tvoj problem.
Kupovanje skupljeg modema kažeš...hmh...nisam siguran baš. Znam na što misliš kad pričaš o klasičnom modemu, ali mislim da ti kod ovih to nema nikakve veze. Svi oni kao modemi rade jednako dobro, tako da sumnjam da bi skuplji modem bolje "probijao" signalom kroz stare instalacije.
Ako si već zapeo za novi modem onda si uzmi onaj Linksysov, bolje nego USR (barem po onome što čitam o USR-u). Ali nemoj se začudit ako ti veza bude prekidala i sa modemom od 550 kn.
BTW, Kasda i D-Link koje T-Com nude koštaju 300-njak kuna, i na stranu sad je li to realna cijena ili nije, takva je svugdje. Tako da se nemoj uvijek voditi po cijeni što je dobro a što ne.