View Single Post
Staro 04.01.2008., 14:43   #7
Robert 22
Registered User

Datum registracije: Sep 2006
Hvala na savjetima i idejama, eto još da pojasnim par stvari.

Nije stvar u daljini jer eto moji frendovi žive 300 i 500 metara niže od mene i apsolutno nikad nisu imali problema s ADSL-om gotovo nikad. Jedan ima standardnu Kasdu (koju sam uzeo i isprobao da bi kod mene radila sranja i opet je veza pucala) a drugi je složio wireless za cijelu kuću.

Mijenjati instalacije je naučna fantastika jer kuća je stara 70 godina pa bi trebalo kršiti debele zidove i ponovno provlačiti i pitaj boga koliko bi to koštalo. Tako da jedina alternativa mi je zasad da nađem bolji modem koji će moći "provariti" zahebanu infrastrukturu.

Za d-link dsl-584t nije loša ideja, no bilo bi super da mogu isprobat prije nego kupim, nema ga nitko od ljudi koje znam. Razmišljao sam i o US Robotics no malo mi je ipak preskup i gotovo nigdje ga nema (osim u Nitelu u zgb-u); čisto zato jer prije dok sam imao klasični dial-up modem preko Carneta i Hineta - isprobao svu silu modema od 13,3k do v92 i jedini koji je kod mene na ovim istim paricama i instalacijama radio besprijekorno bio je upravo US Robotics 56k eksterni. Stvarno nikad ali nikad nije veza pucala ma kolko loša bila. Nekako me najviše vuče da uzmem njihov ADSL modem, jer ajde platiš više samo da radi stabilnije.

Ipak da ponovno pitam - da li netko zna možda kompjuter shop u zagrebu gdje bi bilo moguće dogovoriti se pa isprobati stvar prije kupnje da budem siguran da radi?
Robert 22 je offline   Reply With Quote