View Single Post
Staro 04.01.2008., 14:16   #13
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
O tom koliko je H šifter te kvačilo nepotrebno zbog toga koliko se može negdje iskoristit bi se dalo pričat no ja zato nemam ambicija pa ostavljam to nekom drugom trenutno uživljenom u svoju simulaciju
iako bi ti samo htio natuknit da LFS nije jedina simulacija koja 'od tog profitira' već ih ima a svaka uz neke svoje nedostatke ima i prednosti zbog kojih se odlučujemo 'držat' baš nje..

Nego moja jedina zamjerka na g25 je malo 'djetinjast' šifter kojeg bi često ubacio tamo gdje ne želim i opčenito je klimav no to ne čudi kad malo zaviriš u samu konstrukciju kako je napravljen .... Pedale su jednostavno zakon no gas i kočnica bi mogle bit bliže iako to nije ništa šta jedno popodne postavljanja naopako nije ne samo rješilo več poboljšalo

a šta se FF GP tiče ...zbog toga što se filing forca tog volana smatra jednim od najboljih sječam se da je jedno vrijeme bilo za kupit nekakav ballbearing kit za taj volan kojim se rješavala ta največa mana ali nemogu nač tal link pa ako te zanima guglaj/traži "Jens Schumi" i "Logitech ball bearing conversion kit"

Vidim da spominješ plastični prsten i tokara. Ne sječam se točno detalja iz volana ali mislim da i kad skineš onaj bijeli veliki zupčanik opet nebi mogao nabit taj prsten na osovinu /tijelo volana jer je smetala neka izbočina .....Ja nisam išao toliko daleko u razmišljanjima več sam za svog bio napravio pločicu od pleksija od nekih 5 mm s izrezanim polukrugom čiji je radijus odgovarao radijusu same osovine a taj pleksi je bio uglavljen ispod centralne osovine volana jer to mjesto trpi največi pritisak i trošenje a zgodna stvar je da ne izgleda ružno i ne zahtjeva veliku kemiju jer je jednostavno uglaviš u onaj prostor između dvije stijenke....ako si rastavljao volan trebao bi znati na što mislim.
Negativna stvar je šta je poremetilo force i volan je postao opčenito kruči iako je sve bilo precizno napravljeno....jedino što se moglo napravit je bilo da se ne stegnu one dvije vide na vrhu kušišta volana koje su bile sa strane te osovine....

inače možeš napravit nešto puno jednostavnije no dugoročno gledano je neurednije te krače traje a meni je smetzao mirisu ulja za vrijeme 'vožnje' ...

Onaj dio osovine volana koji klapa dobro očistiš i izbrusiš i onda ga obljepiš nekim boljim selotepom a broj krugova odrediš proizvoljno ovisno o stupnju klapavosti te finim brus papirom makneš oštre rubove ležišta i malo zaliješ maslinovim ili suncokretovim uljem...a kad osjetiš da volan mijenja karakteristike forca i postaje teži nadoliješ malo u onaj prostor kad skineš onu pločicu na vrhu....

znam da možda ovo zadnje zvuči malo ludo no oboje ne košta praktični ništa i zahtjeva samo malo zahebancije a dobiješ nekakvi rezultat pa probaj ako jednom uhvatiš volje....

Zadnje izmijenjeno od: Imagine. 04.01.2008. u 14:29.
Imagine je offline   Reply With Quote