View Single Post
Staro 04.01.2008., 13:46   #44
antrax
Premium
Moj komp

antrax's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Citiraj:
Autor syss Pregled postova
kažeš da imaš serviserskog iskustva i onda baciš 7-8k kn na forcebook lap?
da da, naravno da ima, pa pogledaj mu profil godina, uostalom i ovo mu je 9 laptop po redu. Uzmimo da je poceo raditi sa 16, do sad je mogao zaradit taman toliko novca da kupi te laptope, ali niti kruh ni kavu ikad, heh..

gluposti..

a forcebook kao i ostali laptopi te vrste su i uvjek ce ostat losi, ali iz tog razloga i jeftini i tu nema diskusije, neki modeli ce bit kvalitetniji od ostalih (istih tih generickih) neki ne, al to je sve slucajnost dok recimo hp, dell, lenovo itd ulazu u razvoj, poboljsanje i testiranje svojih modela, a ne samo da naguraju komponente pa da to radi, al to kosta.

i danas vise ne postoji niti jedan razlog zbog kojeg bi ja kupio takav laptop, nekad su bili jeftini, njih se dalo dobit za 5000kn, dok su ostali bili 6-7 minimalno, al danas kad jedna toshiba (koja nije bas nesto poznata po niskim cjenama) nudi laptop za ispod 5000kn onda gdje je kvaka uopce?!

osobno znam dvoje ljudi koji imaju forcebooke, jedan ima nekog jeftikanera s kojim nikad nije bilo problema, doduse koristi se relativno malo, samo za net povremeno i kad negdje ide, a drugi kolega je kupio onog sa 78(9)00gt(x) karticom, wow naj turbo mega, njemu veselje nije dugo trajalo, zbog pregrijavanja (moja pretpostavka da je to uzrok kvarova) je vec vise od nekolko puta bio laptop na servisu sto njegovu fuknciju kao prijenosnog racunala izrazito ogranicava, posto cesto nije dostupno kad bi ga se nekud trebalo prenositi.
Tak da nema sanse da cu ikad povjerovat da je neki laptop noname klase iole dobar, to je kao usporedba dacie i thalie, dijele iste djelove u potpunosti skoro, al svi bitni i jesu isti, da dacia je novija, ali thalie osim problema s turskom elektronikom nisu bile strasne sto se kvarova tice dok su dacie katastrofalne (ne pricam napamet, osobno iskustvo i pracenje ljudi s doticnim autima i njihovim problemima)

Msi x79a GD65
Intel i7 3930k @ 4.7 1.4V
4x 4GB Kingston 1866 9-11-9
Gigabyte gtx 460 1gb
Samsung 830 128GB
640GB WD AAKS
WD green 1.5TB
LG drzac za kavu
Seasonic S12 500W
Coolermaster Stacker 831
HP LP2065 / LG IPS231P
Logitech UltraX Media + Razer DeathAdder