View Single Post
Staro 04.01.2008., 09:35   #3
Shotif17
Kiflica sa sezamom
Moj komp

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Autor Robert 22 Pregled postova
Pozdrav svima!

Eto imam problema sa ADSL-om već dugo vremena pa da priupitam za savjet jer sam već lagano lud. Prije otprilike godinu i pol uzeo sam T-com-ov Maxadsl, bila je akcija pa rekoh ajde. No od samog početka je bilo problematično, čovjek koji mi je spajao nikako nije mogao dobiti stvar da radi i na kraju je otišao u centralu da provjeri portove i nekako je sve proradilo. No od onda svako malo neki problem.

Inače dobio sam Siemensov A-100i USB modem u paketu, poslije sam načuo da je to smeće, ali ***iga što možeš očekivati nego neku jeftinoću, nema čak ni vlastito napajanje...

Moj problem je ne u tome da mi internet ne radi, već da veza često puca. Najčešće dva, tri puta na dan, no može se dogoditi da ne pukne nijedanput a ponekad i do 10 puta na dan. Prije mi se znalo događati da jednostavno prestane raditi i izbacuje "popularnu" grešku 678 no onda nazovem t-com službu za korisnike i kažem im da resetiraju port pa proradi nakon nekog vremena. Inače nije stvar u mojem kompjuteru (isprobao već tri različite instalacije windoza i ništa se ne mijenja) niti čak toliko u modemu jer sam uzeo Kasdu od prijatelja i radila je čak i lošije - po mom iskustvu općenito Kasda je same shit i radi bugovito na različitim kompjuterima... Stvar je očito negdje u infrastrukturi, kuća mi je prilično stara, loše telefonske veze a ne isključujem potpuno niti da bi problem mogao biti kod portova u centrali gdje sam spojen.

T-com kao t-com, njima je jedino bitno da radi i (pro)radi a kako radi - koga briga. Istini za volju - 90% vremena internet zaista radi sasvim dobro (dok veza ne pukne), skida maksimalno kolko ide i što je najzanimljivije vrlo rijetko puca pod optimalnim opterećenjem - npr. skidanje 7-8 torrenta istovremeno i slično. Inače kad veza pukne ja se normalno mogu spojit nazad kad prođu 2 minute (koliko server registrira da je user online pa dopusti ponovno spajanje).

Nisam power surfer, nije tolki bed da veza pukne pa pričekaš te dvije minute i ponovno se spojiš - ali kad poželim nešto zaigrati online onda to čovjeka izludi.

Razmišljao sam da uzmem neki puno kvalitetniji adsl modem/router nego što je ovaj pa da mi radi pouzdanije ili barem sa minimumom pucanja veze.

Zato molio bih ako netko zna i može preporučiti modem/router koji dobro gura na lošim/nestabilnim vezama da mi kaže. Još bolje bi bilo ako netko zna shop u zagrebu gdje se čovjek može dogovoriti pa da isproba opremu doma prije nego što je mora kupiti... ništa ne bih napravio da pljunem 500-600 kuna a da mi opet doma ne radi...

Ako netko ima još kakvu ideju ili prijedlog - otvoren sam za sugestije

Unaprijed hvala.
Očito imaš dosta lošu liniju, u tom slučaju iz vlastitog iskustva mogu preporučit d-link dsl-584t. Ja sam imao isti modem i jako rijetko je pucala veza mada su mi šumovi na liniji prebolesni i užasno mi je loša parica, a veza je pukla 1-2 puta svakih 3-4 dana i spoji se nakon 2 sekunde ponovno, tako da ga mogu samo toplo preporučit!