View Single Post
Staro 03.01.2008., 22:06   #1098
Mihac
Registered User

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor mikimikic Pregled postova
@Mihac dali prodajes mozda router koji ti je visak?

Dali mozes uputit na neki link kako prefleshat router, tj ukinut im prava da gledaju nase podatke. ja sam radio bruteforce na router da bi dobio pass ali to traje, a posto sam stalno u susretu sa ruterom

btw zanima me odakle si narucivao ruter, jer imam vise korisnika koji bi zeljeli neke mogucnosti na ruteru a amis ili iskon mi takve stvari nedopustaju

Hvala
Mogu sve, ali da ne dovodim ovaj forum i administratore u moguću neugodnost pogledati na http://zagreb-forum.com/news-75.html tu je samo jedan dio, a drugih djelova ima na http://zagreb-forum.com/forum/index.php?topic=583.0 , sve što je nejasno se može upitati i dobiti će se točna uputstva, no ne zaboravite da općenito meni i mom portalu nemogu apsolutno ništa (najveći dio smo informatičari, programeri i telekomunikacijske struke), tako da možemo drmati i sa državnim inspektoratom i ostalima bez posljedica, pa nebih volio da ovaj forum (makar se otvara ko kilava krava) doživi posljedice kao onaj vukovarac.net (a i on se vadi što mene nitko ne tuži).

Sve postavke koje se mijenjaju su za napredne korisnike, dakle ima se apsolutno sva administracija, a ako se nešto zezne u postavkama može se na restore opet vratiti natrag.

Recimo ima i jedan ovakav dio, ali je to za ekipu koja je malo upućenija.
http://zagreb-forum.com/forum/index.php?topic=305.30

Pristupiti routeru se može i preko dos-a na ovaj način:
CMD > telnet 192.168.1.254
zatim router zatraži lozinku i onda si gazda na njemu.

Njihove postavke
Citiraj:
[ env.ini ]
set var=CONF_DEVICE value=780
set var=CONF_REGION value=Slovenia
set var=CONF_PROVIDER value=Amis
set var=CONF_DESCRIPTION value="Amis Factory Defaults"
set var=CONF_SERVICE value="3Play and Mgmt on 1.32"
set var=HOST_SETUP value=auto
set var=HOST_LANGUAGE value=en
set var=DHCSTATE value=enabled
set var=POOL_start value=192.168.1.1
set var=POOL_end value=192.168.1.253
set var=WLAN_STATE value=enabled
set var=IDS_STATE value=enabled
set var=CONF_TEMPLATE value=Amis.tpl.gz
set var=CONF_USR_COMMENT value="Configuration created by Embedded Wizard (profile:active/Amis.tpl.gz)"
set var=CONF_DATE value="Configuration modified manually"
set var=CONF_TPVERSION value=2.0.0
Moje postavke
Citiraj:
[ env.ini ]
set var=CONF_DEVICE value=576|580|585|586|716v5|780|785
set var=CONF_REGION value=Any
set var=CONF_PROVIDER value=Basic
set var=CONF_DESCRIPTION value="Connecting to Internet using routed connection. This allows sharing of your Internet connection with multiple devices on your local network."
set var=CONF_SERVICE value="Routed PPPoE"
set var=HOST_SETUP value=auto
set var=HOST_LANGUAGE value=en
set var=UPGRADE_URL value=http://www.speedtouch.com/upgrade/upgrade.htm
set var=ATM_addr value=1.32
set var=ATM_upl value=pppoe
set var=ST_WF_WPA value=1
set var=ST_WF_WEP_ASC value=1
set var=ST_WF_SECURITY value=wep
set var=ST_ACL_CONFIG value=unlock
set var=DISP_SERVICE value="Routed PPPoE"
set var=HOST_LANG_ID value=en
set var=HOST_MAC_ADDR value=00-0F-B0-EE-CD-56
set var=HOST_IP_ADDR value=<DHCP>
set var=HOST_NET_MASK value=<DHCP>
set var=HOST_GATEWAY value=<DHCP>
set var=HOST_DNS value=<DHCP>
set var=CONF_DATE value="Configuration modified manually"
set var=CONF_TPVERSION value=2.0.0
Također postoji stvar da se u router pristupa preko dosa ili RUN>CMD, pa se upiše: telnet 192.168.1.254 i dobije se ovo:

Ovdje se mogu mijenjati sve postavke po vlastitoj potrebi, normalno to važi samo za naprednije korisnike, a također se postavke mogu raditi i preko ftp sučelja, a to je za skroz napredne korisnike.
Napomena:
Sve postavke se mijenjaju na vlastitu odgovornost pošto postoji mogućnost da korisnici koji ne barataju dobro sa programskim jezicima zabrljaju stvar, ali tu se uvijek može napraviti reset routera na tvorničke postavke,a zatim učitati user.ini datoteku i onda i dalje sve radi.
Srdačan pozdrav svim amisovim tehničarima sa željom: "učini još jedan pogrešan korak"
Znači, sve je jednostavno:
Citiraj:
[ mlpuser.ini ]
add name=support password=_CYP_d12e175ffb9ae99e4a3acf0c0d5d9ff7 role=TechnicalSupport hash2=95fd8833b8ce7fa83c7f58b916a13890 defremadmin=enabled
add name=amis password=_CYP_bec1d32943729a216f34122318c5c831 role=Administrator hash2=fb6ac6bba253379528d5640350f84f8c
add name=user password=_CYP_d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e role=PowerUser hash2=a2e279ed6671666bed7738338c8c849f defuser=enabled
PowerUser zamijenite sa Administrator i apsolutno sve postavke bi trebale ostati iste.
Mihac je offline   Reply With Quote