JA to gledam ovako - sigurno ako negdje zaškripi zvat će tebe dakle ti si odgovoran za svoj posao - odgovornost za ono što radiš se naplaćuje...
Instalacija OSa na radnu stanicu - 150kn (1 sat posla minimalo i to sam malo rekao) x kolko kompova ima...
installacija ostalog softwarea na to ide ako treba (Office i sl) po broju sati minimalno 100kn po satu...
Instalacija OSa na server + backup nsa sanmom serveru i sl i adrese i sve ostalo kaj ulazi u osnovni server postav - 500-600kn (ovisi o obimu i koji je os itd jer minimalno 2-3h gadnog posla odlaze na to)
Fizičko umrežavanje (provlačenje žica, instalacija kutija i sveg ostalog kaj eventualno treba) - 50kn /h + materijal naravno
Printeri i sl stvari (ako se naknadno instaliraju) - 100kn po stvari ako ima jedna ili 60 ako je više toga odjednom za instalirati - jer to je minimalno sat izgubljen...
Sad si zbroji i znaš koja ti je cifra, ako misli da je to puno nek si ode u neku od firmi da mu to slože pa će dobit isto ako ne i više samo neće imati nikoga zvat poslje bez ekstra naplate...
Ako treba još i mrežnee printere i sl drangulije, kakav ekstra komp dodati, wirless i sl sam zaključi po obimu ali nikako ne ispod 100kn /h i to ako radiš barem 4-5 odjednom ili 150 ako je na manje...