Ne razumijem bas sva prepucavanja i ne vjerujem da iti jedna strana ima pravo. Te argumente da li je 200-400 (kako kome pase ) za 5%-15% brzu karticu isplativo ili ne. Isplativost necega uvelike ovisi o njegovoj kupovnoj moci ,ako nekome treba 5-6 slicica po sekundi vise a ne osjeti izdatak od 200kn ma i da je 2000kn njemu je to isplativo ,ako netko smatra da mu je to previse za takav dobitak njemu ce to biti "neisplativo" .
Ja imam obje kartice (tj 3780 i 8800gts nije gt al je g92 ) i ne vidim neku veliku razliku u igrama koje igram ono malo sto se igram. Ati nekako preferiram jer mi ima "ciscu sliku" al to je uvjetno i vrlo subjektivno zbog toga sam i postavio pitanje ,ne kao fanboy vec me bas zanimalo postoji li neko tehnicko objasnjenje.
Kako svoje slobodno vrijeme vrlo cjenim kada bi mi ovo malo sta igram trzalo na Atiju a radilo na Nvidiji kako spada definitivno bih preferirao Nvidiu. Istih tih 10% boljih performansi mi se cine jako nevazne i marketinski trik jer sad sve na obje kartice radi kako spada a iduce godine niti na jednoj nece .
Valjda hocu reci da su obje kartice izvrsne i lijepo je da HI-end(na koji sam naviknut i navucen geeak kakav jesam iako se vise skoro i ne igram) vise ne kosta 4k+ kuna ,pa uzivajte u njima ,jer ce obje kartice ionako u ovo vrijeme iduce godine vrjediti skoro pa nista kao i uvijek,pa ce se tih 200-300 kn ispaltivosti ili 5-10% brze performanse za svoje vrijeme ciniti jako nebitno.
p.s. kad vidim da je dx10 napravio ista osim doslovno zaklao bez ikakve razlike u slici moje po danasnjim pojmovima poprilicno "nabrijano" racunalo ,jako ce me veseliti podrska za dx 10.1