Največa stvar koja je mene iritirala kod FF GP je bila ta klapavost centralne osovine...Ono krivi volan za ikog tko ima teške ruke jer je dovoljno nekih 6 mjeseci intezivnog korištenja da se razhebe totalno...plastika klizi od plastiku i pošto nema velike klizne površine na kojoj je naslonjena osovina stvaraju se mali utori što te se povečava ležište samog volana i dođeš do toga da se volan može micat par milimetara u svim smjerovima bez da ga okrečeš....jednostavno jeftini volan. Mogli su ga napravit kao crni MOMO koji je isto od plastike no samo ležište je napravljeno na drugačiji način pa se klapanje ne povečava tokom vremena jer se ništa ne grebe...no to opet dolazi s svojim problemima s pedalama.
DFP je tehnički nadmočniji volan šta se primjeti kad prvi put nasloniš ruke na njega i meni je bilo pravo osvježenje u usporedbi sa FF GP jer nema one klampavosti pošto volan ima ležajeve i u rangu je sa prvom crvenom verzijom MOMA. Ono divota kad s malim prstom možeš okrečat volan....Međutim kod DFPa se ja nikako nisam mogao složit s forcom koji je bio poglupljen i dosta ovisan o hodu samog volana....ali mu je največa karakteristika bila nekakva sporost koja je najvjerovatnije razlog samog internog mehanizma volana koji je kompleksniji nego stariji modeli. Ono hrpa toga šta se treba okrenit kad naprimjer imaš naglu reakciju u nekoj igri pa kontriraš i čim napraviš to brže naletiš na unutarnji otpor samog mehaniztma volana koji bi motori trebali pokrečat. Šteta za tehnički nadmočniji volan jer je za mene činio nemogučim rally i veslački stil vožnje jer se stvar nije mogla dovest u red s nikakvim postavkama ....Srečom kod G25 nema ni govora o nekoj sporosti. probaj to ako nisi i vjerovatno če ti se svidit filing. Ja nisam našao ništa isto kao onaj gladak filing kod FF GPa koji je bio kao 'kroz maslo' no G25 se tome najviše preiobližio na neki svoj način uz hrpetinu drugih prednosti...
Ako nisi probvaj njega. najvjerovatnije bi ti malo toga tu smetalo?