View Single Post
Staro 02.01.2008., 21:32   #47
celduce
Premium

celduce's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Citiraj:
Autor McG Pregled postova
Ja protiv overclockinga nemam apsolutno ništ. Meni je potpuno jasno da clockanje dobro dođe, recimo kad korisnik nakon određenog vremen primjeti da mu cijeli sustav lagano gubi dah. A pošto i dalje namjerava koristiti iste komponente onda lagano podigne taktove i na određeno vrijeme produlji radni vijek svih komponenti. Takav overclock i onaj u kojem se za neku nagradu (novčanu ili materijalnu) izvlači maksimum iz određenih komponenti su meni itekak razumljivi i daleko od toga da je imam nekaj protiv toga ili ljudi koji se time bave.
Dijelim ovo misljenje. Recimo imam Semprona 2800+ i eto nakon nekog vremena podigao sam ga sa 1600Mhz na 2000 i time zapravo dobio Semprona 3500+. I tako ja zapravo iz vremesnog semprona iscijedim josh malo juhe za 0kn i sasvim mi je dovoljan. Ide on i na 2200 ali onda bi trebao memoriju mjenjat. Na poslu radim za strojem sa 2GB rama i Intelom 2180 i uvidio sam da za namjenu koja meni treba ovaj Sempronac radi sasvim dobro.
Ljudi koji zive od rada za svojim racunalima neka uzmu i Core2Duo 8 cores i clockaju koliko hoce jer im to treba i od toga zive a ujedno im omoguci i brze obavljanje posla.
Ali smijesno mi je kada netko kao npr moj susjed kupi Athlona X2 5200 i onda zove mene da mu ga jelte "clocknem" pa da vidi kako ide 3DMark i onda tako mjesecima to stoji overclockano a on slusa glazbu, surfa i gleda filmove na tome ali je jako sretan radi tog manevra.