Citiraj:
Autor McG
Ja protiv overclockinga nemam apsolutno ništ. Meni je potpuno jasno da clockanje dobro dođe, recimo kad korisnik nakon određenog vremen primjeti da mu cijeli sustav lagano gubi dah. A pošto i dalje namjerava koristiti iste komponente onda lagano podigne taktove i na određeno vrijeme produlji radni vijek svih komponenti. Takav overclock i onaj u kojem se za neku nagradu (novčanu ili materijalnu) izvlači maksimum iz određenih komponenti su meni itekak razumljivi i daleko od toga da je imam nekaj protiv toga ili ljudi koji se time bave.
|
Dijelim ovo misljenje. Recimo imam Semprona 2800+ i eto nakon nekog vremena podigao sam ga sa 1600Mhz na 2000 i time zapravo dobio Semprona 3500+. I tako ja zapravo iz vremesnog semprona iscijedim josh malo juhe za 0kn i sasvim mi je dovoljan. Ide on i na 2200 ali onda bi trebao memoriju mjenjat. Na poslu radim za strojem sa 2GB rama i Intelom 2180 i uvidio sam da za namjenu koja meni treba ovaj Sempronac radi sasvim dobro.
Ljudi koji zive od rada za svojim racunalima neka uzmu i Core2Duo 8 cores i clockaju koliko hoce jer im to treba i od toga zive a ujedno im omoguci i brze obavljanje posla.
Ali smijesno mi je kada netko kao npr moj susjed kupi Athlona X2 5200 i onda zove mene da mu ga jelte "clocknem" pa da vidi kako ide 3DMark i onda tako mjesecima to stoji overclockano a on slusa glazbu, surfa i gleda filmove na tome ali je jako sretan radi tog manevra.