Probao sam i ja Kasperskog, ali sam ga imao jako kratko. Probao sam i Nod32, Zone Alarm, Pandu i F-Secure, ali na kraju sam ipak ostao na BitDefenderu, jer mi je nekako naj.
Isto tako i ja imam uvijek uključeno ''show hidden files'', po takvim fajlovima možeš čeprkati iako su sistemski, no nije preporučivo ako nisi 100% siguran da znaš što radiš...
A ovo sa ''system volume information'' je opet druga stvar. Taj folder ne možeš niti otvoriti u Windows Normal Mode, jer ti jednostavno ispiše ''Access denied'', a kad ideš na properties, security tab jednostavno nije tamo- ne postoji. Zato sam opisao postupak otvaranja tog foldera u Windows Safe Mode-u, gdje se pojavi security tab i preko toga možeš otvoriti system vol. info. folder.
Siguran sam da ti Kaspersky skenira i unutar tih foldera i sigurno bi to skenirao i da nemaš uključeno ''show hidden files'', ali nisam baš siguran da ti od tamo izbriše kakav virus ako ga uopće imaš. Brisanje bilo kakvog file-a iz tog foldera u normal mode-u je zabranjeno tako tebi, kako i antivirusnom programu. Ali opet, nisam imao Kasperskog dugo i tad kad sam ga imao, nije bilo virusa u Syst. vol. Info., pa ne znam...