View Single Post
Staro 02.01.2008., 18:06   #39
McG
-------

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor Neo-ST Pregled postova
Ne razumijem šta imaš protiv OC-a, njegovog postupka i korisnosti?
Ja protiv overclockinga nemam apsolutno ništ. Meni je potpuno jasno da clockanje dobro dođe, recimo kad korisnik nakon određenog vremen primjeti da mu cijeli sustav lagano gubi dah. A pošto i dalje namjerava koristiti iste komponente onda lagano podigne taktove i na određeno vrijeme produlji radni vijek svih komponenti. Takav overclock i onaj u kojem se za neku nagradu (novčanu ili materijalnu) izvlači maksimum iz određenih komponenti su meni itekak razumljivi i daleko od toga da je imam nekaj protiv toga ili ljudi koji se time bave.

Ono kaj meni nije jasno, je to tvoje osobno zadovoljstvo. I to još nakon mukotrpnog i ujedno po tebi zabavnog clockanja. S tim da nema smisla kak ti nekaj mukotrpno more biti zabavno i pružati osobno zadovoljstvo. Sam veliš da si amater i da se ne zamaraš s clockanjem, a ujedno držiš i clockaš procesor na 3.6GHz (istinabog radi fore), mijenjaš bijesne komponente i mrtav hladan tvrdiš da se ne zamaraš sa svim tim clockanjem.

Citiraj:
razlika je osjetna, pogotovo u Crysisu
Encodiranje videa da i ne spominjem...
Da, vjerujem da imaš ogromne koristi od clockanja, pogotovo u iznimno neoptimiziranoj igri kojoj za fluidnost FPSa ne pomognu još dva-tri patcha. Ali ajde, recimo da si prodal tu priču, pa onda di si ti točno iskoristil sve te FPSe koje si dobil clockanjem? Negde na nekom serveru, pa si redom tamanil sve koji su se našli na putu? Ili je to gamer u tebi progovoril i osobno ti je zadovoljstvo krstariti nepreglednim prostranstvima znajući da si s 20-35FPSa, jednostvno gamer kakvog bi svaki klan mogao samo poželjeti.

Kakvo kodiranje videa spominješ? Jel se radi od tome da ti svaki ponedjeljak fino skodiraš Gossip Girl iz 1080p u 720p ili u tome da svakog vikenda konvertiraš DVD i XviD? Kak god bilo i koji god scenarij tjeral, četverojezgreni procesor (i to na tvorničkom taktu) ti omogućuje da u isto vrijeme radiš masu zahtjevnih stvari. Pošto si sam rekel da ne zarađuješ s tim naclockanim sustavom, onda ti je svejedno kolko vremena ti oduzme svo to kodiranje. Crysis na jednoj jezgri, kodiranje Gossip Girl na drugoj i još ti ostanu dvije za surfanje, ispomoć za igranje, prženje, muziku i masu sl. multitasking sitnica.

Citiraj:
Nego, zašto se TI zamaraš time?
Ja te samo pitam o clockanju i tvojoj koristi od toga. Ništ više. Ako misliš da se ja zamaram time ili da me tvoji odgovori zamaraju ili ako se ti sam zamaraš s odgovaranjem na moja pitanja, reci pa stanemo.
McG je offline   Reply With Quote