Citiraj:
Autor Neo-ST
Ne razumijem šta imaš protiv OC-a, njegovog postupka i korisnosti?
|
Ja protiv overclockinga nemam apsolutno ništ. Meni je potpuno jasno da clockanje dobro dođe, recimo kad korisnik nakon određenog vremen primjeti da mu cijeli sustav lagano gubi dah. A pošto i dalje namjerava koristiti iste komponente onda lagano podigne taktove i na određeno vrijeme produlji radni vijek svih komponenti. Takav overclock i onaj u kojem se za neku nagradu (novčanu ili materijalnu) izvlači maksimum iz određenih komponenti su meni itekak razumljivi i daleko od toga da je imam nekaj protiv toga ili ljudi koji se time bave.
Ono kaj meni nije jasno, je to tvoje osobno zadovoljstvo. I to još nakon mukotrpnog i ujedno po tebi zabavnog clockanja. S tim da nema smisla kak ti nekaj mukotrpno more biti zabavno i pružati osobno zadovoljstvo. Sam veliš da si amater i da se ne zamaraš s clockanjem, a ujedno držiš i clockaš procesor na 3.6GHz (istinabog radi fore), mijenjaš bijesne komponente i mrtav hladan tvrdiš da se ne zamaraš sa svim tim clockanjem.
Citiraj:
Autor Neo-ST
razlika je osjetna, pogotovo u Crysisu
Encodiranje videa da i ne spominjem...
|
Da, vjerujem da imaš ogromne koristi od clockanja, pogotovo u iznimno neoptimiziranoj igri kojoj za fluidnost FPSa ne pomognu još dva-tri patcha. Ali ajde, recimo da si prodal tu priču, pa onda di si ti točno iskoristil sve te FPSe koje si dobil clockanjem
? Negde na nekom serveru, pa si redom tamanil sve koji su se našli na putu
? Ili je to
gamer u tebi progovoril i osobno ti je zadovoljstvo krstariti nepreglednim prostranstvima znajući da si s 20-35FPSa, jednostvno
gamer kakvog bi svaki klan mogao samo poželjeti.
Kakvo kodiranje videa spominješ
? Jel se radi od tome da ti svaki ponedjeljak fino skodiraš
Gossip Girl iz 1080p u 720p ili u tome da svakog vikenda konvertiraš DVD i XviD
? Kak god bilo i koji god scenarij tjeral, četverojezgreni procesor (i to na tvorničkom taktu) ti omogućuje da u isto vrijeme radiš masu zahtjevnih stvari. Pošto si sam rekel da ne zarađuješ s tim naclockanim sustavom, onda ti je svejedno kolko vremena ti oduzme svo to kodiranje.
Crysis na jednoj jezgri, kodiranje
Gossip Girl na drugoj i još ti ostanu dvije za surfanje, ispomoć za igranje, prženje, muziku i masu sl. multitasking sitnica.
Citiraj:
Autor Neo-ST
Nego, zašto se TI zamaraš time?
|
Ja te samo pitam o clockanju i tvojoj koristi od toga. Ništ više. Ako misliš da se ja zamaram time ili da me tvoji odgovori zamaraju ili ako se ti sam zamaraš s odgovaranjem na moja pitanja, reci pa stanemo.