Citiraj:
Autor McG
Ja sam smiren još od prve stranice. Dok si se ti sav pun entuzijazma, adrenalina i nadobudnosti zdušno našel braniti postupak i korisnost overclockinga.
|
Ne razumijem šta imaš protiv OC-a, njegovog postupka i korisnosti?
Citiraj:
Autor McG
Čemu si onda opće išel clockati procesor? Jel ti treba za neki zahtjevan posel, za neku igru ti fali određen broj FPSa? Naravno da ne, tvoj sustav je na tvorničkim taktovima dostatan za sve kaj ti treba, ali reko clocka pol foruma, pa zakaj da i ti ne probaš. Na stranu to da nemaš apsolutno nikakve koristi od svih tih dodatnih GHz. Niko se ne pjeni, već fino kulturno diskutiramo o overclockingu i o tome kak određeni ljudi imaju koristi od toga, dok ti jednostavno nemaš.
|
Pa...vjerovao ti ili ne, itekako imam koristi od OC-a...nije sad da zarađujem njime, ali razlika je osjetna, pogotovo u Crysisu u kojem znači razliku između igrivog i neigrivog. Npr. sa stock freq. dobivam 15-25fps (1680x1050, very high, no aa), no ako ga samo dignem na 3.3ghz već dobivam 20-35fps šta i nije baš mala razlika...
Encodiranje videa da i ne spominjem...
No, pošto sam završio Crysis, a sve ostale igre lete na stock freq., vratio sam ga na stock freqvencije. Usput je iznikao još jedan dodatni otežavajući faktor, a to je da sam stavio 4 sticka rama pa se sada još teže OC-a, a sve mi se čini da ću ga morati ponovo OC-at kada iziđe Far Cry 2 (naravno, ukoliko prije ne uzmem Skulltrail sa dva qx-a, 3 ultre i 4gb ddr3

)
Citiraj:
Autor McG
Da, vidi se po komponentama koje si odabral, po već prije spomenutim postovima i temama kak se ne zamaraš s tim.
|
Pa ne zamaram se time...
Ako se budem zamarao, samo dignem proc na 4.0 i onda se opet neko vrijeme neću zamarat

Nego, zašto se TI zamaraš time?