Imam ovu karticu dosta dugo i uvijek sam iz nje dobivao stereo zvuk (left+right), a u najgorem slučaju samo mono (ovisi o kanalu kojeg gledam).
Danas sam skužio da uz lijevi i desni zvučnik radi i sub - tako mi je palo na pamet da pitam mogu li kojim slučajem upogoniti svih 6 kanala. Mislim da bi to moglo biti moguće jer mi i Winamp sasvim normalno pušta zvuk u 5.1, a zvuk vjerojatno miksaju nForce driveri.
Matična je
Epox 8RDA+, kartica
2000XP Expert (TV+FM), koristim defaultni program za gledanje TV-a: Winfast PVR, a zvuk je spojen sa kartice na matičnu preko AUX_IN (auxiliary line in conn.) ulaza sa slike:
Gledajući filmove ili slušanjem muzike to se sve lijepo prikazuje u nForce control panelu:
Svi ovi kanali su smiksani naravno, filmovi su najčešće u stereu, dok se za muziku to podrazumijeva..
Gledajući TV se ne prikazuje ništa iako rade prednja dva kanala (stereo). U postavkama TV kartice je zvuk podešen na AUX kao prema slici:
Pokušao sam mjenjati output postavke i od svega ponuđenog, radi samo AUX (preko kojeg je sve i spojeno, logično).
Zanima me ima li netko kakvu ideju kako smiksati taj zvuk da ide na svih 6 kanala? Podržava li nForce2 chipset uopće tu opciju (možda korisno za napomenuti da 8RDA+ ima SPP i MCP-T chipset, soundstorm i te fore)? Ima li netko sličan slučaj?