Rado:
Kad sam prvi put cuo HD201 slusalice rekoh ovo ku*cu ne valja. Zvuk ko telefonska slusalica! Popizdio sam bio. Ne znam da sam ikad ista kupio a da je nahvaljeno a da ovako ne valja. NEMA BASOVA! Nikako. Uopce. Visoki totalno, totalno pretjerani. Nakon toga sam ovo govno od slusalica isprobao na walkmanu i liniji(linija nije HiFi, doduse), ista stvar, daleko bolji zvuk na sugavim slusalicama od 50kn koje imam valjda vec 3 godine.
Onda sam popizdio i vratio ih na komp, u winampu (inace koristim Jammix Enhancer) odabrao postavku "Headphones", u control panel-u od zvucne dodatno pojacao basove, a malo smanjio visoke. Posto u igrama ne volim dubok zvuk, a ovo nije bilo dovoljno, visoke sam smanjio u winampovom equilazeru. Na kraju sam dobio OK, zvuk, ali ove zenhajzerice ne vrijede vise od 100kn da ih je*es.
Nakon sto sam prokopao po netu otkrio sam da ove sluske zahtijevaju bolju zvucnu ili headamp da bi "normalno" radile. O cemu se radi ovdje? Sluske imaju golem otpor od 32 oma i jednostavno ne dobijaju dovoljno struje kad ih se spoji na integrirku (moj slucaj) ili neku losiju zvucnu. Sluske dakle nisu ni zamisljene da budu spojene na komp, nego na headphone izlaz nekog pojacala! U prilog tome dodatno govori cinjenica da nemaju regulaciju glasnoce.
Sennheiser-ice sam na kraju prodao i vratio se na smece od sluski koje sam i prije imao. Isti tip slusalica kao ove samo sto imaju regulaciju glasnoce i ne pokriju citavo uho. No, izgleda da imaju znatno manji otpor, pa zvuce daleko bolje od zenhajzerica kad se oboje spoje na moju integrirku.
Ako vam je promaklo, moja integrirka daje kvalitetniji zvuk od stare lajvice, tako da i nije macji kasalj. Sada mi ove drek sluske zvuce bolje nego ikad sa dubokim, punim basovima i reskim visokim tonovima. Jedina prednost zenhajzerki je bio cisci, prostraniji zvuk te bolja zvucna izolacija.