View Single Post
Staro 30.12.2007., 14:31   #664
marko_1
Premium
Moj komp

marko_1's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Nightwish je power sa opernim vokalima (barem je bio dok je Tarja pjevala, neznam koliko su sada operni), uglavnom sam po sebi žanr je teško definirati, meni je najlakše čuti band pa odrediti + nemam neki vokabular pa mi je teže opisati razliku...

Heavy metal je po meni dosta jednostavniji i rijetko koji heavy band koristi klavijature (ako ih koristi to su onda tek akordi koji popunjuju pozadinu), ako dodas solazu ili neki vodeci ritam onda vec imas element power metala. Za heavy mogu reci da je "hladniji" nego power koji ima njezniji glas koji je cesto lijepog raspona (iako postoje i bandovi koji sviraju power a imaju "harsh" vokale (cryonic temple, chinchilla, astral doors, tarot isto pomalo iako za njih ne tvrdim da su neki primjer powera). Lirika u heavy metalu i nije nešto epska a ni mjuza isto tako, power koristi zborove koji pjevaju, cijele orkestre i melodije su cesto "vesele, razigrane " ima jos toga al čevapi su na stolu... Nije da glorificiram power nego sam ga samo koristio kao usporedbu...
marko_1 je offline   Reply With Quote