ovak procito sam sva ova globalna sijela forumasa oko plazmi i lcda , i otkrio da se plazma 37-42˝ najbolje uklapa u moje preference . eh sad , imam dosta pitnja oko toga , pa cu ih probat numerirat nekak da olaksam odgovaranje ..
ovak..citao sam i u mobilu test plazma vs lcd i tako to , i za best buy do 9000 kn je proglasen ovaj primjerak
LG 42pc51
1)
kazu za tog el-đija da je no dobra slika , 100Hz support i sto je prednost nad konkurentskim panasonicom (pv70p,pv7p) uz analogni ima i digitalni tuner-dvbt. kaj to u praksi znaci?jel ima to kakve veze sa satelitskim prijamnikom , da oni modeli koji imaju taj dvbt nemoraju se za njih kupovat eksterni uredaji ti za satelitsku?
zato kaj bi radije da nemam jos taj jedan uredaj , jos zica , jos jedan daljinski.
2)recimo te plazma koje ja gledam imaju "hd ready" (

) oznake rezolucije su im tak 1024*768 . a znam kolka je full hd rezolucija. pa neznam jel mi se isplati uzet tak neku plazmu za hiljadu €, kad vec za 10 000 kn ima full hd plazmi ? znam da kod nas nije jos zazivio taj full hd , al mi je bedasto davat tolke nofce ak cu kupit polu-rjesenje.
jel istina da se onda poslije moze kupit nekakav uredaj onda koji tu manju rezoluciju pretvara u full hd - 1900*nesto ? (malo mi to ne drzi vodu , al tak sam nacuo...)
3)uz plazmu ce ic i kucno kino . jel trebam nesto posebn opazit kad ga kupujem, da ima neki posebni prikljucak .. jel mozda prek tog HDMI-ja cu ih moc spojit?
malo sam newb u tom , pa najte zamjerit na nubasticnim pitanjima