Ignoriram ovaj thread već dosta dugo iako sam uredno "pretplaćen" na njega i pročitam svaki post koji napišete.
Jelc je već uputio blagu opomenu. Ja nisam moderator te nemam to pravo, mogu samo iznijeti svoje mišljenje.
Jednom sam negdje pročitao da postoje samo dvije vrste glazbe: dobra (kvalitetna) glazba i ona druga (loša), a ne još podvrste kao što ih vi pravite unutar heavy metala. Heavy metal je za mnoge neslušljiv, obično se zbog svoje dinamike, energije, agresivnosti sviđa mladima. Vremenom svaki tip glazbe doživi svoj vrhunac a nakon toga egzistira više manje uspješno zbog grupe ljudi kojima se sviđa.
Zamjetno je da velika večina bendova kao i samostalnih izvođača u početku izvodi brža djela dok se vremenom "smire". Ista pojava je primijećena i kod slušatelja. Zapravo je točnije da ma koliko se nekom nešto sviđalo vremenom čovjek želi proširiti vidike. Vrlo je mali broj onih koji ostanu vjerni samo jednoj vrsti glazbe (ovo ne vrijedi samo za glazbu) već se nastoje razvijati, probati nešto novo, drugačije. Promjena ne mora biti nužno vezana uz godine starosti.
Ja sam bio/jesam metalac, imao sam dugu kosu, slušao bendove koji su tada bilo in. Grozio sam se klavijatura i prljanja heavy metala tamo nekim sintetičkim zvukovima. No vremenom sam shvatio koliko je to ograničeno. I danas postoje tipovi glazbe koje ne mogu podnijeti i u kojima nisam uspio naći ništa kvalitetno. Sad volim poslušati svašta, dosta ljudi mi voli reći da imam specifičan glazbeni ukus ali ne i da mi je ograničen.
Ispričavam se što sam vam zaprljao vaš pure trash ultra monster, whatever... heavy metal thread (ako vam se da bacite se na početak istog i pogledajte kako i zašto je nastao). Htio sam vam samo reći da poslušate i nešto drugo (da i klasika je jako dobra glazba). Ako me ne poslušate sjetite se ovog posta nakon n godina kad više ne budete slušali samo heavy metal i tih par bendova.
Za početak ugodite svojim ušima i poslušajte Stefanovskog, Tommy Emannuela... Nekada jako dobro dođe nakon brutalnog metala.