Negdje oko 2002. god. naručio sam u Kingu konfiguraciju. I to je nekim čudom funkcioniralo divno & krasno sve dok prilikom paljenja kompa nije počeo pjevati ventilator na VGA. Naravno, sve je bilo pod garancijom radi čega komp nisam mogao otvarati, pa nisam niti znao da tuli ventilator na VGA (to sam otkrio tek mnogo kasnije)... Nacrtam se ja u servisu i velim da mi unutra neki ventilator ponekad galami kao stari traktor i nek to izvole riješiti. Naravno, lijene guzice ništa nisu napravile i stroj mi je vraćen bez ikakvog popravka, zato jer oni tobože ništa nisu čuli.
I tako sam morao čekati da prođe ta usrana garancija...
Nakon što je usrana garancija prošla, krepao mi je IBM disk (neka šugava serija). Nakon tog peha disk je zamijenjen i sad slijedi ono najbolje:
Napokon krenem u nabavu novog ventilatora. Misleći kako ću proći što jeftinije i bezbolnije, nazvao sam svojeg "dilera". Tad je uslijedio hladan tuš - rečeno mi je da stari "diler" preminuo prije par mjeseci, a njegov naslijednik (sin) prvo je dobrano popljuvao moju VGA, a zatim slavodobitno izjavio da su takvi ventilatori / hladnjaci užasno rijetki i da mi je isplativije kupiti novu karticu (inače, radilo se o stanardnom 40x40 ventilatoru). Ja reknem "fala, doviđenja" i zaputim se u prvi informatički dućan gdje sam kupio novi ventilator za 30 kn.
Mala digresija: Onaj "diler" imao je malu informatičku firmu (legalnu) koja se zvala Domigro (Zagreb, Maksimirska - mislim da još uvijek postoji) ,ali njegov nasljednik očito nije dobro izučio zanat... Tek toliko da znate.
A sad natrag na temu: Lijeni lupeži iz Kinga ne samo da nisu htjeli zamijeniti ventilator, nego su mi uvalili monitor sa jednim dead pixelom (Samsung CRT, ravan ekran). Nakon onog iskustva monitor nisam ni pokušavao reklamirati.
Toliko o našim dućanima, dilerima, trgovcima i prekupcima... Mislim da je sve to zapravo vrlo tragično, a ne smiješno. Ne mogu vjerovati da se takvim stvarima bavi toliko šarlatana koji samo muzu lovu od neupućenih.
Blah. Hrvatska posla...