View Single Post
Staro 29.12.2007., 17:09   #1
~Matija~
Registered User

Datum registracije: Dec 2007
Konfiguracija do 6200 ~ 6700 Kn

Hello,

Napokon nakon 'n' mjeseci kupujem vlastito računalo, a prijatelj me uputio da ovdje ima znalaca koji će mi dati potrebne smjernice za kupnju računala. Slažem si računalo koje bi trebalo podržavati HDMI, odnosno htio bi imati računalo koje bi bez teškoća procesiralo nove tehnologije...

Monitor i HDD-i nisu uračunati u novčani iznos za konfiguraciju, odnosno već ih imam ( isto ide za periferiju ). Prvi puta uzimam intelov procesor, pa me zanima što mislite o danom izboru:

CASE: Chieftec big tower CA-01B-B-SL, bez PS ||| 600 KN ( Ve-Mil )
ATX: Napajanje CORSAIR 450W, VX Series CMPSU-450VXEU ||| 516 KN ( Acquisitum Magnum )
MBO: MB Gigabyte 965P-DQ6 ||| 1,042 KN ( Ve-Mil )
CPU: Procesor Intel Core 2 Duo E6550 ||| 1,036 KN ( Acquisitum Magnum )
CPU COOLER: Cooler Thermaltake Big Typhoon VX AlCu AM2/775 ||| 337 KN ( Telebit )
RAM: 2x DDR2 2GB PC6400 (800MHz), Kingmax ||| 550 KN ( Ve-Mil )
VGA: VGA PCI-E HIS ATI RADEON HD3850, 256MB DDR3 ||| 1,169 KN ( Links )
HDD ( 2x SEAGATE 500 GB )+ periferija //~ sređeno

Pa ako ćete pogledati ovu konfiguraciju i dati svoj komentar, imajte u vidu sljedeće:

- jako mi je važna dobra grafička i procesor
- matična mora podržavati 8 SATA diskova
- napajanje treba podržati do 8 diskova ( još nisam siguran o napajanju, ali mi je frend rekao da je ovo napajanje dostatno za novo računalo )
- ova konfiguracija dođe 5250 KN što znači da je još ostalo oko 1000 KN za mijenjanje komponenti.. ( ako vam to nešto znači )

Da li je konfiguracija OK, ili se da izmijeniti ? Ja imam problema oko grafičke kartice, jer još nisam siguran što da uzmem.. Sve ove nove grafičke podržavaju HD i imaju DirectX10.1 ali neznam koliko je to stabilno, odnosno jako. Isto tako nisam siguran dal' je potrebno uzeti jače napajanje?
~Matija~ je offline   Reply With Quote