Citiraj:
Autor ^SuperUnknown^
Japac, mozda da problem opises malo bolje od "nece, ni na jednom, ni na drugom kompu" mozda bi netko odmah znao rjesenje tvog problema. Ovako...
|
Imas pravo, idemo krenuti od ovog kompa!
ovdje je maticna valjda ovo:
Postoje dva konektora za sata! Ako u biosu stavim na raid sistem se normalno dize sa ide diska, i kod prvog prikljucivanja ovog diska, os je nasao disk, i trazio restart, poslje restarta, nije vise pisalo novi hardver, ali ga nije ni bilo nigdje!! Jednostavno ne postoji!
Ako sata stavim na ide, onda kod botanja pokaze ide diskove, pa onda opet krene traziti ide diskove i tu se komp ukopa, ni milimetar dalje!
Botanje sa satom, u biosu na raid, podize se sistem normalno, znaci pokaze ova dva diska, i cd, te poslje pokazuje raid, ali u tom raidu nema nista!
Instalacija win xp! (jedna i druga ploca isto druga je abit kv8pro, amd athalon 2800+, na ovoj nemam ni jedan disk. znaci ne otpajam)
Otpojim ova dva ide diska, krenem u instalaciju, bios na raid, stisnem f6, trazi me disketu, stavim, ocita, dodje do pokretanja instalacije win, ali i poruka nema diska na koji bi se win mogli instalirati, jedina solucija f3 za izlaz! uglavnom je to to!
Onda sam probao podici linux (knopix) on se normalno podigne sa cd-a, ali isto ne pronalazi sata disk!
Da ne zaboravim reci na abit kv8pro sam jucer promjenio i bios, i opet nista! Abit u biosu ima samo opciju sata enable disable, te first boot sata!
sto da jos napisem, neznam...
Citiraj:
Autor yedwy
Vjeruj mi NE POSTOJE laptopi na koji ide samo Vista - OK? NE postoje ma što ti mislio o tome, to što ne postoje driveri za XPe (mada i to sumnjam da je slučaj možda ih Benq ne daje na stranicama što još uvjek ne znači da ne postoje nego da te Benq i M$ pokušavaju navesti da pređeš na Vistu) i dalje to ne znači da je to Vista only harrdware a što se SATA stvari tiče vjerojetno ti je laptop također srao radi SATA kontrolera u sebi što se naravno može riješiti također dodavanjem odgovarajućeg drivera na CD bilo je puno ljudi koji su imali "samo Vista laptope" u zadnje vrijeme i svaki put se ispostavilo kako to ipak nije samo Vista laptop... 
|
Mozda si ipak u pravu uvjetno... ja sam uspio instalirati XP gore, ali na nacin da sam prvo instalirao win98, win 98 se botao, te onda preko njega xp! Ali to nije bilo nikakvo rjesenje, jer bez drivera sve to nije bilo kako treba! Znas i sam, ne! A drivere naci na netu, bilo je nemoguce, pa mi ostala solucija, zapakiraj nazad i vrati! Uzeli su i zamjenili bez rijeci!
Ovaj proces pokazuje da nije bilo problema zbog sata diska! Jednostavno, vjerojatno su u bios stavili instrukciju da ne bota XP!