View Single Post
Staro 29.12.2007., 13:55   #20
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Prelazim na nove igracke koje sam kupio za vodeno hladenje iz EK-a.
Na stolu to ovak zgleda zapakirano (u ebemu, bilo je pol jen u noci, vidi se sat :clap:

I sve raspakirano:

Slike CPU bloka (EK-supreme acetal):

Backplate napravljen od 2 TT drzaca za blok (i opet se gad savija... pa ne smijem jako stegnut da mi maticna ne bu spigana):

Izmedu backplate-a i maticne sam stavio i spuzvu, zbog sprecavanja eventualnog ostecenja:

I namontiran:

Stari TT blok (uocite razliku u velicini uvodnih rupa):

I sad na kraju par treutnih slikica dok ne dode grafa, onda ide slika bloka grafe, itd.

NASTAVAK
Evo konacno sam slozio sve dokraja, wuhu.

Dobio novu maticnu umjesto krepane danas:

Naravno da mi je bilo jaaako dosadno preko praznika ovih, pa sam u meduvremenu ocistio radijator i okrenuo ga tako da su ulazne cijevi dolje, a ne gore:

Ono sto me najvise smeta kod TT radijatora su njegove vrlo malene restriktivne cijevi, koje mogu ugurat u ove 3/8":

Polako sam poceo slagat komp, ali prije toga: poliranje HS procesora! Sliku otprije imate, a poslije poliranja je ovakav:

Malo sam kombinirao i sfatio da ce se manje savijat onaj moj TT backplate ako jednog okrenem u drugom smjeru, pa bjese tako:

I vid vraga, stvarno se ne savija tolko! Meni super

Malo kejbl menađmenta ispod maticne ploce, fenomenalno funkcionira:

Maticna na mjestu:

Vodeni blok za grafu zgleda vako:

Na grafi:

I na kraju sve osim zvucne i mrezne je unutra:

Suma: 7x120mm ventova, 2x92mm + 120 od napajanja.
Stanje temperatura u speedfanu (i coretempu isto tako) prije zadnje promjene: cpu 22, core0 33C, core1 33C, hard 37C, maticna 36C, ventilatori necujni, tempe mogu biti i nize al onda nemrem zivjet u sobi, ko da imam mlazni avion pored sebe :sweatdrop

Stanje temperatura poslije promjene, sa 8800GT: cpu 24C, core0 i 1 34C, hard 37C, maticna 36C, 8800GT core min 34, trenutno idle 39C, 8800GT ambient 34C.

Inace proc je u idle, voltaza 1.34V, takt 3500MHz bez eist, memorija na 1051MHz 5-5-5-15, 2.0V.

Isprike na "malo" vecim nekim slikama, ali bar su detaljne.

Komentari i kritike dobrodosli. Kao i uvijek

Zadnje izmijenjeno od: De5tr0yer. 10.01.2008. u 09:52.
De5tr0yer je offline   Reply With Quote