View Single Post
Staro 29.12.2007., 13:52   #19
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
>nastavak posta no. 1.<

Pumpa koja je konacno stigla!!!:

Bogme niti ona nije zivjela 10 min da ju ne rastavim, isao radit mod u plus verziju:

Grafa koja zivi vec 10 godina, ako ne i vise, i koja je i sad u kompu:

Pogled unutra:

Pogled izvana (gotovo):

Komponente u kompu: E6750, 2x1GB ballistix, asus P5K, S3 vision864, Laing ddc-1t plus modded, killer i blok TT kandalfa lcs:

Samo da se zna, kuciste bez komponenti ima oko 25kg, bilo mi ga muka uopce dignut na stol kad sam ga napunio, al eto par puta dizanja-spustanja i jaci sam 300%

Nakon igre sa vodovodom rezultati su tu, ali ne znam dal me mbo ili proc koci, fsb wall na 511:

Kad je sve bilo sredeno, sa x550 koju mi je nicko posudio (hvala nicko, daj mi opet posudi, nemrem ni winse pokrenut kak treba s ovom):

Kad sam konacno potrpo sve unutra, vidio ja da to nije tiho, da vibrira sve u 16, pa sam se bacil na posel.

Prva verzija hard vibro-blockera je bila jednostavna: na kavez stavit spuzvu na mjestima di se dotice sa kucistem:

Druga i meni konacna verzija je sa gumicom debljom za hlace, izvanredno ublazava vibracije, hard se ne cuje nakon ovog:

UV plava/plava kombinacija mi se pocela sve manje svidat, a jos sam k tome jednu neonku strgo :, pa polako krecem prema crno-bijelom modu, koji ukljucuje i mijenjanje neonki za bijele i ventove isto tako, ali to ce biti postepeno... A mod za tisinu se paralelno nastavlja (mogo bi nakraju dobit i FKT pridjev...).

Zamijenio sam i vent u napajanju sa 120mm papstom F/2GLL, kojem sam 3pinski konektor izvukao sa kablovima van i na maticnu skopco da sa speedfanom mogu kontrolorat vrtnju venta, pa sam ga onda ofarbo u crno:

I sa svim ventilatorima na minimumu, opet se nesto culo, za sto sam mislio da je hard, a ispostavilo se da je bila pumpa...

Pa sam nju pak probao utisati, sto mi je uspjelo iz treceg pokusaja...

1. pokusaj: nasao sam posudicu od stapica za usi

u koju fino stane pumpa

izbusio 2 rupe na poklopcu

i poceo trpat spuzvu oko pumpe u posudu...

No to je bila banana, iako je spuzve bilo omotane oko cijele pumpe, kutija je jos rezonirala zvuk pumpe...

2.pokusaj: onu istu spuzvu sam zamotao i zalijepio u 3 (!!!) sloja oko pumpe tak da samo prikljucci za crijeva vire, pa sam dobil "BUCKA",*

No niti ovo nije pomoglo, doduse bilo je puuno bolje od kutije, al opet se culla dosta.
I ja sad onako "pomalo" lud (zamijetite kapilare u ocima, krvave, i izraz lica*

opet isao rastavljat sistem, fino zasro stol i sobu jer sam da bih dobio crnu farbu u vodu stavio crni tus (sto fino zgleda), a voda se razlila:

UN-moddao sam pumpu na klasicnu ddc-1t verziju, i FALA KIFLI je bilo tiho... doduse, ako napregnem usi opet cujem pumpu al nemrem nista vise... stavio sam spuzvu ispod pumpe i rezervara da ne vibrira kuciste i sve 5 sad, mogu spavat pokraj kompa, pogotovo kad je bocna stranica gore.

Iako mi se nije prejako grijalo napajanje sa papstom na 4V, odlucio sam se osigurati i staviti na rit jos jedan 92mm vent, koji je trenutno spojen na transformator sa strane@nekih 5V i uopce nije bucan: