View Single Post
Staro 29.12.2007., 03:04   #828
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Moram priznati da do danas nisam vidio ovu temu, a stvarno je odlična.. I sad sam u komadu pročitao svih 28 strana.. Pa da podjelim i svoja iskustva..

2005 sam se odlucio kupiti laptop. Izbor je pao na Acera WLMI 5024. Uzimao sam preko starine kartice i tu su karticu primali po najboljim uvjetima u jednom ducanu u Dubravi, Arteh mislim. I ja tamo lijepo platim laptop, 10k kuna, i frajer mi kaze da dolazi za max tjedan dan, jer je to bio trenutni bestbuy i stvarno ga nigdje nije bilo. Laptop sam dobio za 3 tjedna..Zvuci malo pederski od njih, ali razumijem..Ljudi su i nije tako strasno.. Laptop i danas radi ok..

Vidio sam da je tu netko maximalno (opravdano) popljuvao Iskon..Moje iskustvo:

Vidio sam reklamu za iskon duo i to mi se onda (6 mjesec) ucinilo nevjerovatno, za 1 kunu i ugovor od 18 mjeseci dobijem tel liniju, adsl od 3 mbps i flat i sve za 200 kn mjesecno??

Zovem sluzbu za korisnike i pitam u cemu je kvaka, zena kaze tako je i nema kvake.(u t-comu tel samo linija je kostala 500 kn+adsl i ostalo). i reko uzimam. To sve rijesim preko interneta samo odnesem potpisan ugovor i kopiju osobne u iskon. Zena mi kaze kako ce majistori doci kroz 45 dana. Reko malo puno ali ok. Dosli su za 2 tjedna, to slozili i internet radi ko blesav. Ja oduševljen, flat rate+download speed cca 350-400 kbps.
Jedanput sam zvao sluzbu za korisnike jer nisam mogao spojit cimerov komp i to je to. Ovaj njihov router sve postavke sprema u sebe i tako da nema problema prilikom stavljanja novih windowsa, samo mozilla i ja sam na netu.U ovih 5 mjeseci uvijek sam mogao pristupiti internetu, znaci nema ono:"nesto je u kvaru, budite strpljivi". Racun mi uredno dodje doma na 199 kn, i ako malo zakasnim ne salju odmah opomenu. Mislim da jos nisam platio za studeni. Moram to vidjet! Za mene su oni najboilji provider interneta na svijetu i svakom bi ih preporucio!!

Sto se tice ostalih ducana moram priznat da sam kupaovao samu u Linksu, Ve-milu i nesto sitno u hg-spotu.

U ve-milu sam kupio Logiteche Z-5500 jer to je jedina trgovina koja daje na čekove..sa zvucnicima nije bilo problema, i bolje jer tko bi to vukao na Vrbane? Nedavnio sam ih prodao i save 5. kupio sam tamo i torbu za laptop i externu zvučnu.. Sve je radilo i nisan nista morao reklamirat..

U hg-spotu sam kupovao jos vece sitnice takop da nemam iskustva sa reklamacijama..
Povukao bi paralelu između ova dva ducana. Uglavnom uzas. Kad god nekog nesto pitas "nisam s tog odjela". Na pultu obicno radi zena ili mladic koji nemaju pojam o apsolutno ničemu (čast rijetkim izuzetcima). Uglavnom tamo kad nesto idem kupit sve tocno istrazim preko neta i po forumima i onda dođem tamo i kazem:"dajte mi proizvod pod tom i tom sifrom" i onda ona to tamo ukuca i ja dobijem to sto sam trazio bez dodatnih pitanja jer sam navikao da nitko nista ne zna..
A dobro je dok kaze da ne zna, ok je ne znati, ali kad mi soli pamet i uvjerava me u nesto, tj pravi od mene budalu, jer "on kao radi u toj trgovini i zna svoj posao", to je svarno previše.

Zadnji sam komp kupio u Linksu i opcenito sve u natrag godinu dana kupujem tamo. Ok je usluga i jako sam blizu.Nemam jos nikakvih problema ali i ako ce bit nadam se da ce to tamo decki rijesit bez problema..Moja preporuka svima za kupovinu..Ali..

2. preporuka svima: Prije nego bilo sta kupujete, imate internet, sve lijepo istrazite, pitajte po forumima, uglavnom informirajte se. Ustedjet ce te si vrijeme i zivce, a usput cete nesto i naucit..

Kao sto vidite osobno nisam imao nikakvih problema s nijednim, proizvodom, niti s bilo kojim ducanom. Ok, imao sam srece, a i nisam nesto ekstra puno kupovao.. Ali sam svaki put proizvod kojisam odlucio kupiti pomno istrazio na netu i mislim da je i to jedan od razloga zasto sam ja zadovoljni kupac

Poz

srale7 je offline   Reply With Quote