Citiraj:
Autor kontroler
Sad malo guglam i naišao sam na slijedeće:
Tijekom velike potražnje za električnom energijom (ljeto-klima uređaji) elektre znaju na kratko ukinuti dostavu struje velikoj količini korisnika i to rade stalno (npr. malo jednom kvartu, malo drugom...) uglavom tako dosta smanjuju opterečenje sebi ali je to dosta štetno za uređaje.
|
To je totalna glupost. U takvim situacijama se nastoji cim vise odrzati stanje, ne raditi stalne peakove kad nije potrebno.
Citiraj:
Autor kontroler
Kao piše da to nebi trebali osjetit ali moram priznati da tek sad mislim da znam zašto se meni znadogodit da se tv ugasi i u isom trenutku opet upali (što mi je dugo bilo čudno jer kad bi nestalo struje i on se ugasio, kad bi se struja vratila ne bi se opt sam upalio).
|
Vjerojatno dobri padovi napona.
Citiraj:
Autor kontroler
I kao jedno od riješenja se spominje ups.
Ali, velim meni nije do neprekinutok rada nego da mi uređaji ne riknu od tog za***avanja. Dal i od toga štiti ova monster i slični (možda jeftiniji  uređaji).
|
Tehnicki, prema opisu, trebao bi ti UPS (ni prenaponske zastite ni stabilizatori, osim prekapacitiranih tu ne sluze nicemu). Treba samo vidjeti specifikacije, tolerancije i na osnovi toga cijenu.