Citiraj:
Autor Fatal Error
Pisanje u "što-ča-kaj" dijalektima podrzavam. Podize ljepotu i raznovrsnost naseg lijepog jezika
Medjutim, mnogo clanova ima pravopisnih problema koje vuku iz osnovne skole (to je najvjerojatnije stvar odgoja, ilitiga konverzacije roditelja u ranijoj dobi djeteta koje se najcesce manifestira tako da takve osobe jednostavno nikad nisu na "ti" sa gramatickim pravilima) sa "č" i "ć"; "ije" i "je".
Svakako, bilo bi lijepo da se pise pravopisno tocno, no smatram da je to, blago receno, nemoguce. Time cijela ova tema postaje vise filozofiranje nego konkretiziranje.
|
A ti si ga oderao bez kvačica.
Meni je svejedno kako neko piše,dal je to bez čćšžđ ili sa čćšžđ. Bitno je da ja razumijem što sugovornik govori. Ja gotovo nikad na forumima ne pišem sa kvačicama,jer mnogi forumi ne podržavaju te kvačice. Recimo jednog primjera kojeg sam izmislio: "nvidia graficka je bolja od radeon graficke jer se manje cuje,tako da cemo uzet tu graficku". - ovo je meni potpuno razumljivo. Zapravo meni ne smeta ta verzija od ove: "nvidia grafička je bolja od radeon grafičke jer se manje čuje,tako da cemo uzet tu grafičku". razlike i nema mnogo. Jedino što me smeta kad netko napiše post i onda okrene riječi kao: "ej","odna","smao",.... i meni se zalomi par puta,ali možda jedanput ili dvaput u postu. Evo ovaj post sam pokušao s kvačicama napisati.