Layout
Layut same ploce je dobar, sve je tamo gdje bi trebalo biti, chipset je dovoljno udaljen od CPU socketa, tako da nema problema sa montiranjem vecih coolera.
Ram slotovi su na dobrom mjestu tako da nema problema sa vađenjem rama ako imate vecu graficku karticu.
Jedina zamjerka ide poziciji IDE konektora koji se nalazi u donjem desnom dijelu ploce, tako da je korisnicima sa big tower caseom malo nezgodno ako imamo dvije optike jer je onaj stock kabel prekratak da dohvati do drugog optickog pogona.
Ocjena 4.5 / 5
BIOS
Sad ide ono sto vas je vjerovatno najvise zanimalo. Osnovne postavke cu preskociti jer su manje-vise isti na svim plocama.
Postavke memorije:
Memorijski divideri:
Ploca ima "feature" nazvan High speed DRAM DLL koji sluzi za spremanje dva profila SPD postavki, automatski ucitava drugi ako sa prvim ploca odbije bootanje.
Ovu funkciju nisam isprobavao, no vidim da na stranim ekipa to bas i ne koristi.
CPU postavke i Voltaze:
Max FSB je 700MHz, takt PCI-E sabirnice je od 100 do 150MHz
Ploca ima "famuozne" mogucnosti auto OC-a pod nazivom C.I.A.2 koje nisam imao prilike, a niti zelje isprobavati. No eto da napomenem i to.
Max Voltaze su:
CPU: 2.0 V

MEM: +0.7V
PCI-E: +0.3V
FSB: +0.3V
MCH: +0.3V
BIOS Zakljucak:
OC mogucnosti su stvarno odlicne, na ostala podesenja nemam nikakvih zamjerki. Sve je na mjestu i radi.
Minus ide djelu HW monitoringa koji ne ispisuje voltaze vec samo govori OK or NOT.
Takodjer mi se ne svidja sto se ponekad nakon mjenjana postavki komp ugasi te ponovo upali, no to rade i ostale ploce sa P31 i P35 chipsetom.
Ocjena 4.5 / 5
Overclocking
Ovaj dio ce morati malo pricekati jer nisam jos ni win sredio kako treba, no sto se tice max FSB-a probao sam onako cisto informativno staviti FSB na 420MHz, default voltaza i prolazi 3h Orthosa.
Sto se tice situacije sa mojim procom ja ga trenutno vrtim na 334x9 dakle 3GHz sve voltaze na default i radi stabilno.
Plocu sam testirao u raznim programima i benchmarcima, nema nikakvih rusenja. Brzinu nisam usporedjivao jer nemam prilike doci do jos koje 775 ploce, a nema smisla usporedjivati sa KN8 Ultra i Venicom 3000+
Zakljucak:
Ploca privlaci ponajvise svojom cijenom, ali i OC sposobnostima sa kojima ne zaostaje ni sa puno sklupljim plocama. Preporuka svima koji traze budget plocu, dobro opremljenu i sa odlicnim OC mogucnostima.
Zamjerke idu jedino poziciji IDE konektora i oskudnijim bundleom, no ne treba ocekivati neznam sta od budget ploce.
Ukupna ocijena 4.5 / 5
Cijena je 508kn u ADM-u.
Ispricavam se ako sam nesto zaboravio, pisao sam ovo dosta sturo, tako ako imate kakvih pitanja samo pisite.