Evo, stigao player doma. Kratki dojam:
Krenulo je loše, prerano sam se probudio (prije 12h). No, otišao sam još jednom pogledati na Kvarkove stranice da imaju Creative-a na skladištu i sve je bilo u redu. No, uslijedio je hladan tuš i za*** prvi - kako mi je Kvark 5minuta od kuće, otišao sam tamo na slijepo i naravno "popušio". Playera nije bilo, no nudio mi je Nano jer je kao 100% isti MuVo. No njemu nije bilo važno to kaj je bio skoro pa duplo skuplji
To me Hash sigurno ukleo, pa me Bogek kaznil i moral sa put pod noge u ADM, prvi puta u kod njih kupovati. Nazvao prije, rezervirao zadnji komad - nakon sat vremena vožnje tramvajem, ugrabio i Vuco svoj primjerak MuVa V100 od 1GB i razveselio se za žićBo.
Creative MuVo V100 1GB
U paketu se dobije (punjač za baterije ne dobijete

):
- MP3 player
- slušalice
- Duracell AAA baterija nepoznatog kapaciteta
- manual
- papirek od Creative-a za dobrodošlicu
Uz to sve, sutra bi mi trebale i stići KOSS ThePljug sluške, pa ću tek onda moći reći koje su bolje.
Veličina playera (da imate neki osjećaj, ovo je pored njega AAA baterija)
Sam player
Slušalice, player i duracelka
Instalacijski CD nisam niti stavljao u komp, odma sam preko drag-and-dropa stavio pjesme na njega (točnije, radio sam to iz Foobara jer tamo imam sve playliste lijepo napravljenje i najdraže pjesme stavljene). Pjesme mogu biti razvrstane po folderima, mogu biti bez foldera. Ima snimanje glasa mada ja to neću koristiti.
Što se tiče zvuka, odmah sam ga išao usporediti sa bratovim Kinezom. Inače, mala digresijica, dobro sam se nasmijao kada sam na kutiji od MuVa pročitao "Made in China". Prvo što mi je prošlo kroz glavu je bilo - dobro da nisam poslušao hasha i kineza kupio

.
Što se tiče usporedbe zvuka, s obzirom da je burazov Kinez prije godinu dana došao isto toliko (dobro, čak je skuplji bio - oko 350kn), razlika je nebo i zemlja. Kinez sa svojim slušalicama i Creative sa svojim. To je jasno. Onda sam roknuo od Creative-a sluške u Kineza i bilo je puno bolje, ali opet ne kao kod Creative-a. Razlike ima, ali i Kinez puno bolje zvuči sa poštenim sluškama. Mislim, nemojte me krivo shvatiti. Creative ima malo bolji zvuk kad se uzmu iste slušalice. Možda bi netko, tko ima profinjenije uho nego moje bauštelsko, mogao više nahvaliti to sve, ali ja osjećam malo razliku, ali je ima. Dobro da nisam uzimao skuplje playere, sve sumnjam da bi vidio razliku između Creative-a i npr. iRivera, a šteta novaca.
Sutra kad stignu KOSS-ice, pa da vidim jel uopće na njima vidim razliku. To me puno više zanima.
Sam player je full lagan, sa baterijom je taman. Možda da je malo teži ne bi škodilo, jer bi bio sigurniji sa njime u rukama. Ovako imaš osjećaj da je baterija duplo teža od te sve plastike (koja je IMHO dobro napravljena, no kako je player iz dva dijela i odvojiv je, može se na tom prelomu kada se jače stisne prstima, čut lupkanje jer se ipak radi o dva dijela). Bijele je boje i sve se bojim koliko će ostat takav.
Meni je klasično jednostavan, ne znam jel ima podršku za playliste. Budem još istražio, tek ga imam doma sat vremena, nisam ga niti pošteno poslušao. Kretanje po samom meniju se radi preko scrolla koji ide prema gore i dole, te prema unutra koji služi da bi se ušlo u meni i potvrdila neka postavka. Uglavnom, sve se radi jednom rukom i koliko sam ja to malo sve prošnjofao, relativno se lagano sve u džepu napipa i nemreš fulat (jer ono, ima 4 tipke sveukupno). Jedna stvar sam sad pred kraj uvidio kao manu - naime, lock tipke nema i mora se ući u izbornik i napraviti 2 klika previše da bi se zalockao player.
Ima Equlizer, par onih pretpostavljenih (Normal, Pop, Rock etc.) no ima i Custom EQ i to mi se sviđa. Ima još i "Bass Boost" opciju koja pojača bassove, ali meni se baš i ne sviđa takvo što. Bolje preko EQ-a narihatit malo jači bass, mada ja slušam laganice, a Foo Fighters-i su valjda najjače što se bassa ima.
Riječ o slušalicama - izgledom obične, zvukom čini se malo iznad prosjeka. Ne volim jako slušati muziku i da trešti oko mene. Što se tiče glasnoće, player ide do nekih 25 levela kod Volume-a. Ja slušam na nekih 12 pored kompa koji svira Foobar na normalnoj jačini (prosjek do malo jače) i ne čujem pjesme s kompa. Kako će biti u vanjskim uvjetima, nemam pojma. Javim sutra kad ću i do prošetat player i svoju guzicu do Avenue Mall-a.
Nakon par dana ću i editirati post sa trajanjem baterije i KOSS-ovim sluškama.
Dojam je - dobro da nisam išao na skuplje jer ja sigurno ne bi vidio razliku. Ovaj me došao ko Hashov Kinez, ali je ipak koliko toliko poznatije (mada velim, sve ide iz Kine). Usput sam si kupio i punjač sa dvije punjive AAA baterije od GP-a, kapaciteta 800 mAh. Vjerojatno će biti dosta za kojih 15h slušanja po bateriji.
Cijena -
254 kn u ADM-u.
KOSS ThePlug - 69kn
Punjač baterija + baterije - mislim oko 70kn.
Hvala svima koji su pomogli