View Single Post
Staro 26.12.2007., 19:28   #19
snejk
Premium
Moj komp

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor stuc Pregled postova
Ovo je prerasuda i to veelika....

Nema ama baš nikakve veze kakav ključ ima ako će mu netko snimat promet jer ključ redovito "putuje" između klijenta i AP-a. Pogotovo se brzo dođe do ključa ako skida nešto veće sa neta ili se online igra.

Kad vam netko odredi kanal na kojem vam je mreža te "kvalitetno" snimi promet, samo očitavanje WPA, WPA2 traje par minuta.

Ako primjerice ima više korisnika na istom kanalu opet vas lako odredi po MAC-u i snima samo vaš MAC.

Ponavljam.., nema zaštite osim provjere, provjere i opet provjere ostvarenog prometa i učestalog mjenjanja ključa.

Ako se i nakači netko tko zna šta radi te vidi da se redovito "brinete" o mreži - odustaće... naće nekog drugog nemarnijeg pacijenta.

edit:

Isti program koji očita i WEP ključ, malo progoglaj.... malo brkaš snimanje prometa i očitavanje ključa. U slučaju WPA ili WPA2 sam treba duže snimat promet...

Šta trebam napisat sticky i pokazat ti na praktičnom primjeru kako krasti wireless te zaradit BAN da bi ti povjerovao ? I ovako sam previše rekao...
Ti se šališ. WPA i WPA2 koriste jedan ključ na početku komunikacije, a dalje koriste dinamičke ključeve koji se mijenjaju za vrijeme korištenja. I ako uhvatiš koji ključ, sa njime ne možeš ništa. Dok WEP koristi statički ključ, i tu ti daje mogućnost sniffanja istog.
snejk je offline   Reply With Quote