moj ekspirijenc sa vistom zasada je vrlo vrlo dobar !
koristim OS oko 3 mjeseca,originalna Ultimate x64 verzija,uzeo preko firme.
skoro nikakvih problema sa programima i igrama (osim zvuka u Kane&Lynch) al te stvari uredno u igrama sredjuju patchevi ,net radi kako treba,osim sitnijih stvari tipa-traineri za igre koji ne rade pod vistomx64 pa buraz pizdi

i neke ikonice iz traya se nemogu maknut nego se javaljaju nakon svakog boota - npr Winzipov kvik pick ili Winampov agent ili bluetooth ikona ali to i ne smeta previše.
jedni veliki problem na koji sam naišao je sa nerom 8 ,tj. StartSmart aplikacijom. stalno traži da instaliram language iako je jezik instaliran...al jednostavno pokrenem svaku aplikaciju zasebno (ovisno koja mi treba) i sve ok!
a to što sam OS ispada mnogima razočaranje je druga stvar jer ja (a mislim i mnogi drugi) volim prvo sam isprobati komad softvera ili hardvera pa onda suditi. ne povodim se za time što neka stranica napravi recenziju ili frend veli da je pročitao negdje ili istog zahebava vista na njegovoj konfi.
ne kažem da je Vista super duper ultra odličan proizvod (svaki komad sofvera ima svojih mana) ali zasada bez ikakvih updateova
MENI je i više nego dobra i stabilna za softver koji ja koristim i namjenu računala.
A nje da smo svi grafičari ,programeri ili da koristimo kojekakve egzotičnije programe koji imaju problema sa vistom!
i slažem se sa kolegom blitzom , još bu nama vista bila i odličan OS kad sve sjedne na svoje mjesto!
oprostite na podužem postu