View Single Post
Staro 26.12.2007., 13:13   #25
majk
Premium
Moj komp

majk's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Kako stvari stoje mislim da ce monitor pricekati mjesec-dva.

Mozda dodju Asusi sa mat povrsinskim slojem

Druga stvar je sto ovi Samsungi 2232BW i 226BW (a mozda ni 226CW) nemaju Samsungovu matricu.
Pokvareno uistinu. Poslati prvu seriju sa nesto boljim ekranima da se procuje kako su to odlicni monitori i onda po istoj cijeni prodavati jeftinije panele. Ali zasto bi kad se i ovi prodaju kao ludi? Zato je i nestala prvo oznaka iza na naljepnici pa onda i u servisnom meniju.

Dakle za 2232BW sa sigurnoscu mogu tvrditi, ova dva smo proucili detaljno jedan do drugog:

M-PE22B0CDA-1002 (made in Slovakia, Oct. 2007)
Panel je C.M.O. M22Z1- Chi-Mei Optoelectronics ltd. China

M-PE22B0CAA-1001 (made in Romania, Feb. 2007)
Panel je Samsung LTM220M1-L01

Ovaj sa CMO panelom ima malo plavicastu nijansu crne i vece probijanje pozadinskog osvjetljenja.

Opcenito bi trebalo biti ovako:

xAx - Samsung LTM220M1-L01 panel (nekad oznaka S)
xLx - AU Optoelectronics AU M220EW01 panel (oznaka A)
xDx - Chi-Mei Optoelectronics CMO M22Z1 panel (oznaka C)
xIx - Chuanghwa Picture Tubes - CPT 201WA04 panel (ovi paneli su u novijim modelima i najlosiji su)

S panel je nabolji, A panel se moze kalibrirati da izgleda kao S. Ova dva C panela treba izbjegavati, a upravo je takvih najvise na nasem trzistu.

Neka sad netko napise da su to sve sranja - isto tako sam kupio Seagatea sa AAK firmwareom pa je 20MB/s sporiji na pocetku diska. Gdje ima dima ima i vatre.

Budemo vidjeli... ne svrbe me tolko krznebe bestije u novcaniku da ga moram ic ohmah kupiti
majk je offline   Reply With Quote