26.12.2007., 09:01
|
|
Registered User
Datum registracije: Mar 2006
|
Citiraj:
Autor PostuP
@ AMD... nemoj se ljutiti, ali ovo mi je vise pomoglo zato sto govori i o onom "SP32478.exe" kojeg (tek sad primjecujem) ti nisi spomenuo...
1) U BIOSu > System Configuration > Device Configurations > SATA Native Mode > Disable
2) Instalirati Windowse XP SP2 (moraju biti SP2)
3) DL Intel SATA AHCI Controller Driver (SoftPaq SP32478.exe), sa www.hp.com.
4) Pokrenuti ga i napraviti floppy sa driverima (uz pomoć vanjskog FDD-a ili na nekom drugom računalu)
5) Na floppyju moraju biti slijedeće datoteke:
a. iaahci.cat
b. iaahci.inf
c. iastor.cat
d. iastor.inf
e. iastor.sys
f. license.txt
g. readme.txt
h. txtsetup.oem
6) DL i instalirati 'Intel Chipset Installation Utility for ICH7' (SoftPaq SP32781), sa www.hp.com
7) U Device Manageru, desno-kliknuti IDE ATA/ATAPI controllers > 'Intel 82801 GBM/GHM (ICH7-M Family) Serial ATA Storage Controller' i odabrati "Update Driver".
7a) U prvom dijalogu, odabrati "No, not this time" (spajanje na Windows Update).
7b) U slijedećem dijalog prozoru odabrati: "Install from a list or specific location (Advanced)".
7c) U slijedećem treba odabrati "Don't search. I will choose the driver to install".
7d) Ne odabrati niti jedan od ponuđenih drivera, nego kliknuti na "Have Disk...".
7e) Odbrowsati na "A:\" (ili lokaciju gdje se nalaze datoteke pod 5). OK.
7f) Na upit koji driver ľelite instalirati, odaberrite 'Intel 82801GBM SATA AHCI Controller'.
7g) Želite nastaviti, usprkos upozorenju, dakle > Yes.
7h) Gotovo. Bit će tražen restart Windowsa.
8) Restartati Windowse, i pritom ući u BIOS (F10) i ovoga puta UKLJUČITI SATA native mode (vidi 1))
9) Nakon restarta, bit će pronađen novi hardver.
10) Ponovo restartati (nakon upita)
11) Gotovo!
|
probao sam ovo sa 6710b i nakon svega ucinjenog on izbaci pri dizanju windowsa onaj plavi ekran. mislim da je dumping physical memory,
zbunj. 
|
|
|