View Single Post
Staro 25.12.2007., 20:32   #6
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Gle ajde da mi sad nekaj razjasnimo - ako si ga prvi put kad si pokretao tu konfu upalio sa stock voltažama onda ga moraš i sad - jel jasno do sad? Nadalje to što si ti spuštao na neke bolesne napone je nebitno za stock postavke - jer ako ti na procu piše npr. da radi na 1.25V to što "svima na forumu" radi na 1.1 ne znači da mu je to postala nova stock voltaža - ok do sad?

E sad - u priči postoji nešto što se zove voltage drop iliti vdrop iliti po naški - pad napona a uzroko vano je lošim regulacijama na ploči (makar to u pravilu imaju sve ploče manje ili više izraženo, barem desktop segment) i kad u biosu podešenu da procu daje npr 1.3V a ono ti na senzoru vidiš da je vcore 1,25 to ne znači da je to viša voltaža koja je potrebna procesoru, nego njemu i dalje treba njegovih 1.25V, samo da bi ih dobio od ploče ti moraš staviti na 1,3 radi vdropa (isto tako i moja npr. daje 1,35 stabilnih tj. da je napon uvjek iznad toga tek kad je postavljen na 1.37V napon u biosu) i to je vjerojatno ta viša voltaža...

E sad kad smo to apsolvirali ti ljepo napravi jumperom Clear CMOS (imaš priručnik pa vidi di je jumper ako trebaš) i počni opet od početka štelati, a ako niti tada ne radi onda je očito kaput nešto a ja i dalje velim da je u tom slučaju ploča meni prvi izbor, jako jako rijetko se dešava da se išta mrdne kad je proc defektan kao što sam rekao, tad obično gledaš mrak...