View Single Post
Staro 25.12.2007., 13:52   #999
dada121
Registered User

Datum registracije: Dec 2007
Poteškoće s 8800GTS

Kao prvo, lijep pozdrav svima od najsvježijeg nooba.

Kao što naslov daje naslutit imam poteškoća sa svojom POV 8800GTS . Naime, kod nekih efekata/tekstura/shadera događa mi se da mi svuda naokolo "ispadaju" neobični artefakti.

Molim vas lijepo za odgovor na pitanje koji je to vrag i kako ga se riješiti. Pogoniči () su ForceWare 163.75.

Grafička kartica djeluje pri defaultnim taktovim radne memorije i grafičkog procesora, a također isprobao sam i spustiti taktove, što nije znatno pomoglo.
Čudno je i to što se problemi javljaju samo u igri Need For Speed Pro Street, npr od dima/prašine, ili vatre iz ispušne cijevi uzrokovane N2O-om, a i još nešto kada vozim po travi ili po pijesku užasno cuka pada na 10-15fps, inače je na 40-50. Temperatura je ok prema meni, s obzirom da je ventilator fixiran na 58% i još puše jedan 12CM @ 1000RPM samo po grafičkoj, kreće se u lodu 62-66. Garancije na nju nemam zbog vrlo meni povoljne cijene. Probao sam i stare drivere, i one koje sam dobio s njom na CDu s tim da sam prethodno počistio prijašnje Driver Cleanerom. Također nije riješilo problem. I još nešto , nakon 7-8 sati igranja zna jednostavno nestat slika. Ok da nebi sad mislili da je zbog forsanja, problemi se javljaju i na početku u prvih pol sata. Pokušao sam i smanjiti taktove, također beskorisno, a probao sam i povećati, ista stvar. Sad postavljam i jedno pitanje: Postoji li mogućnost da ne dobiva dovoljno snage iz napajanja što bi moglo uzrokovati throtling ili neki drugi ili treći razlog.

Unaprijed zahvaljujem.

Ostatak računala : dovoljno jako
Definicija dovoljno jakog:
P35-DS3 rev1 f4
E6750 pod BTom
2GB Balistike na 1200
i ako ima veze seagate 7200.10 sata2 320

Zadnje izmijenjeno od: dada121. 25.12.2007. u 15:08.
dada121 je offline   Reply With Quote