View Single Post
Staro 24.12.2007., 12:22   #617
SRV
Premium
Moj komp

SRV's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Evo ja cu opisat pokoji ukratko:
Atheist - fenomenalan, briljantan tehnicki jazz death metal bend. Tekstovi su im tipicni death metal tekstovi, dakle nihilisticki. Nema sotonizma i slicnih sranja zbog kojih mrzim black metal. Svirka je vrhunska, to je vjerojatno bend sa najboljom svirkom ikad, osobito na albumu Unquestionable Presence, njihovog drugog albuma. Nesto sto jednostavno morate cut.

Cynic - takodjer technical jazz death metal, ali karakteristican po koristenju vocoder-a. Naime, iako je bend postojao dosta dugo, dugo im je trebalo da snime album, te je vocoder koristen zbog toga sto je pjevac i vodeci gitarist, Paul Masvidal, mogao ostati bez glasa ukoliko pjeva growl. Album (jedan jedini, Focus) nije posebno agresivan, ali je svirka ravna Atheistovoj.

Death - jos jedan od najboljih bendova ikad, za ovo ce se mnogi slozit. Sve do albuma Human 1991. godine je to bio cisti death metal, ali onda se desio preokret, nakon Humana (ukkljucujuci i njega) je to vise progresivni metal sa growl ili vristajucim vokalom. I death je imao utjecaja jazz-a, pa bi se stoga moglo reci da je i taj band technical death/progresivni metal.

Inace Masvidal, vodja Cynic-a, je svirao ne nekim Death-ovim albumima i dobio je ponudu da bude stalni clan ovog benda koji je bio poznat po samo jednom stalnom clanu - Chucku Schuldineru, ocu death metala.

Eto to je bilo malo od mene
SRV je offline   Reply With Quote