Vodeni Blok
|
| Dimenzije | 68 x 92 x 30 mm |
| Materijal | Bakar + Plastični poklopac
|
|
|
|
Pumpa |
| Dimenzije | 61 x 60 x 46 mm |
| Kapacitet
| 400 L/h |
| Buka
| 20 dBA |
| Navodni živ. vijek
| 70000 sati
|
| Ležaj
| Keramički ležaj
|
Hladnjak
|
| Dimenzije | 125 x 197 x 64 mm |
| Materijal | Aluminij |
| Veličina ventilatora
| 120 x 120 x 25 mm |
| Konektor | 3 pin ski
|
Tank
|
| Dimenzije | 75 x 75 x 92 mm |
| Kapacitet
| 0.3 litre |
Crijeva
|
| Dimenzije | 1.3 cm vanjski fi x 2m |
| Materijal | UV osjetljiva vinil |
Tekućina
|
| Volumen | 0.6 litre |
| Boja
| UV osjetljiva plava
|
Podržava
|
|
| AMD :939/754
Intel: 870/670/570/478 |

Ovako pošto nemam vremena letat okolo majstorima i radit neko svoje rješenje koje bi možda i bilo bolje uzeo sam opciju kupovnog vodenog hlađenja .
Cilj je bio komp opremiti sa malo boljim hlađenjem kako bi se procesor mogao overclockati i da može raditi sa tim clockom bez nekakvih većih temperatura a koliko sam čitao vodeno hlađenje je drugi naj bolji izbor , prvi je naravno vapochill , no da ne duljim .
Ovaj set sastoji se od: hladnjaka sa ugrađenim 12cm ventom ,vodenog bloka na bakrenoj bazi sa plastičnim pokrovom ,ventilima koji su namjenjeni i za dodatak ovom vodenom hlađenju a to je hlađenje grafičke i po mogućnosti nekih drugih chipseta , ventilatorom sa plavim uv ledicama koji se montira na vodeni blok na klik sistem , naravno rezervar sa ugrađenom pumpom i naravno 0.6 litre tekućine.
Kao mane naveo bi premali spremnik , te prekratke kablove koji povezuju pci slot potenciometar sa dve rupe za crijeva i power splitera pomoću kojeg ako slučajno nestane vode u sistemu ili dodje do nekakve greške spravica insta gasi komp.(meni su prekratki i zato ih nisam uspio dobro sakriti jbg )
Dobro je napomenuti da su i crijeva također uv reaktivna i prozirna
Za sve spojeve postoje i šelne ukrasne.
Evo malo kako sam ja to složio :
Temperatura se smanjila u nekom avg. load-u sa 41-42 na 30-32 , kad se nafrlji vent od hladnjaka ide do 29 stupnjeva ali je onda stvarno prebučan može se reći nepodnošljivo

Radi se o procesoru e 6400@2.13 clockanom na 3.05 Ghz a gore se vrti Ubuntu Gutsy 7.10
Ovako je to izgledalo prije

Pa raskopano stanje

Na kraju svega rekao bi za tih 800 i kusur kuna što sam ga platio nije mi žao ni sec .Prije svega easy to setup može se reći da se mislilo skoro na sve
toliko od mene pozz svima