Citiraj:
Autor Imagine
filips 9551 ? Zašto syss? 
|
A zašto ne ?? MISLIM.., ako oni trkeljaju neargumentirane gluposti onda to isto i ti radiš jer nisi naveo nikakav kompetentan argument osim zajedljivosti ?!
Šta imaš doma neku plazmu/lcd pa te užasava pomisao da bi netko kupio CRT ?
Činjenice su sljedeće, negdje prije sam u emezeti gledao preko 30-tak televizora, što plazmi, crta i lcd-a i svi su bili spojeni preko onih njihovih splitera.
Šugavi kvadro od 72cm ima bolju sliku od bilo kojeg lcd-a ili plazme ako govorimo o HTV-1,2 i ostalim televizijama što analogno emitiraju. Slika je oštrija, bolji kontrast... sve te plazme i lcd-i mi imaju sliku u nekakvom filingu kao kad gledam na crt-u neki dvd preko AV-a. Čisto ali neživo.
Istina bog da sam maltene sjeo na dupe kad sam vidio HD SkySport na plazmi i lcd-u ali koliko ljudi gleda HDTV ?
Pa 90% ljudi još uvjek gleda analogno a tu se može i kablovska pridodat.
HTV i ostale analogne televizije šalju signal 720x540 ako se ne varam i sve te plazme i lcd-i sa rezom 14xx X 7xx i većom jednostavno ne mogu tu sliku prikazat jasno, raster je uvjek prisutan kao i zamućenost. Ako primjerice na bilo kojem LCD monitoru od kompa stavite sliku sa tv kartice u fullscrean, da izvinete - usrana je ! Tko ima CRT monitor neka stavi rezu 800x600 i sliku u fullscrean - majka od slike, pa čak i na 1024x768. No to su monitori za komp, plazmi ili lcd-u nemreš mjenjat rezu !!
Ako će se gledati isključivo TV ili bar većinu vremena onda je CRT TV bolji izbor, pa čak i ako se naši programi prate putem satelita nije to ono pravo jer eto samo HDTV slika mi ostavlja dojam kako to može biti fantastično za gledat.