Online je princip MMORPGova, udjes na server, levelas se, koljes monstere, playere, bossove, rijesavas questove, naravno ovisi kakav je server, i u manjem obimu.
Razlika je sto svjetove i sve u njima dizajniraju playeri, tj. imas toolset isti kakav su imali oni u Obsidianu da naprave kampanju ( mozes mijnjati gotovo savki aspekt igre i dodavati teksture, spellove PrCove, base klase...gotovo sve), napravis modul, stavis ga da se vrti 24/7 i svako se moze spojiti i igrati gore. Ali svjetovi su jos mladi pa ih nema puno i podosta ih je jos u beti ili u izgradnji, al i ovih par dobrih kaj ima su prilicno zabavni.
Ja sam dosad igrao na Soulforge4 (po meni najbolji za sada, PvE, jos u debeloj beti ali ima vec poprilicno contenta), DEX2 je dobar ali je pure PvP, Tzell Kows server nije los, Shroudworld je ok, pure quest server tj 75%+ xpa dobijes rijesavanjem questova. Ima ih jos ali koji se cine ok al nisam za sada na njima igrao.
Ispalti se probati, he he, jer po meni nema boljeg sustava levelanja/gradnje lika od D&Da trenutno u MMORPGovima, jest komplicirano za ljude koji prvi put vide d20 sistem, ali mogucnosti su beskonačne