Citiraj:
Autor rak21
kako namjestiti comodo da pita kad se neki program želi povezati na net?? Pitam zato što imam ISDN pa mi ne paše da mi se neki program u bilo kojem trenutku spaja na net. Npr kad igrem želim da me pita kad nod32 primjerice želi apdejtirati virus bazu a ne da mi koči ionako spori net..
|
Mislim da bi ovo bio najjednostavniji nacin: idi na Summary pa pod Network Defense stavi Custom Policy Mode i apply, pa onda na Firewall> Network Security Policy i tu nadji update.exe od nod-a ( ili o kojem se programu vec bude radilo), idi onda na Edit i stavi pod Network Access Rules "USe a custom policy" i imas 2 applay-a.
Nisam skroz siguran treba li jos podesavati stvar sa D plus, ali ako to ne bude dovoljno-a mislim da hoce- otidji fino na Defense+ > Computer Security Policy> update.exe > Edit i tu isto stavi "Use a custom policy" pa 2x aplly.
Onda pokreni zeljeni program i pojavice se onaj pop-up, pa odgovori sa "Allow this request" ali NEMOJ staviti kvacicu na "Remember my answer". I tako svaki put kada ti iskoci pop-up.
Mislim da je stvar u tome sto je Comodo vec - najvjerovatnije- popamtio ponasanje programa koje si pokrenuo na kompu, uz malu pomoc kvacice na "Remeber moj odgovor", i sad ga valja nauciti sve ispocetka.
Edit: Jooj, ne "Allow this ..." nego suprotno od toga, naravno!