Citiraj:
Autor Lihto
ma sve to stoji,ali vistu još uvijek pati sporo prebacivanje fileova,bilo sa particija ili preko mreže,sve zbog onog calculating,inače imao sam vistu negdje par mjeseci,i sad sam opet na XP-u(morao sam prebacit 500gb,pa da ne čekam dugo  ) ali eto čim uhvatim priliku idem nazad na vistu  treba probat SP1 RC1 stavit gore,bolje nego da stoji čista
|
Instaliraj SP1 (istina, jos je RC1).
Imam dual boot doma, XP i Vista x64.
SP1 je uvelike poboljsao neke stvari na Visti - pogotovo kopiranje lokalno i preko mreze.
Primjera radi, prije mi je na 100Mbit mrezi kopiranje filmica obicno islo sa kojih 3.5Mbytes/sec (s tim da iz nekog cudnog razloga na remote XP stroju sa kojeg kopiram je bio gadan disk trashing), dok nakon service packa ide sa nevjerojatnih 11Mbytes/sec - brze nego kad iz XP-a kopiram!
Jos jedna stvar koju sam zamjetio je da je otvaranje foldera brze sa SP1. Ostale razlike jos nisam bar primjetio.
Jedina mana je sto 'remaining time' krivo racuna -> racuna po broju koliko je fileova iskopirano/ostalo, umjesto po kolicini podataka, pa taj remanining time je totalno useless info.
Inace, Vista sad radi cisto solidno. Mana ostaje dosta vece zauzece memorije, ali s danasnjim cijenama memorije i nije neki problem.
No, meni najveci problem jest i ostaje performance impact u igrama, gdje je Vista sporija 10-20% nego XP, i to mi je jedini i glavni razlog sto primarno koristim XP.